Steaua s-a distrat cu „Gaşca nebună“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bilaşco a înscris primul său  gol sub tricoul roş-albastru Foto: Marian Vilău
Bilaşco a înscris primul său gol sub tricoul roş-albastru Foto: Marian Vilău

Roş-albaştrii şi-au revenit din “şocul Napoli” şi au reuşit o victorie lejeră în faţa Sportului Studenţesc, echipă care nu le-a pus probleme decât în primele trei minute. La meciul său cu numărul 50 pe banca Stelei în Liga I, Lăcătuş i-a aplicat o corecţie severă lui Viorel Moldovan, fostul său coleg din atacul primei reprezentative.

Steaua-Sportul 4-2 / Gigi Becali: "Mama m-a născut ca să ajut naţionala României"

Reveniţi în Ghencea după patru sezoane, „studenţii" din Regie şi-au confirmat titulatura de „Gaşca Nebună" încă din primele minute ale partidei. Elevii lui Viorel Moldovan au executat surprinzător de rapid o lovitură liberă din preajma careului, Curelea i-a pasat lui Varga, iar jucătorul care anul trecut evolua în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni l-a „executat" fără probleme pe Tătăruşanu. Era 0-1 şi coşmarul din partida cu Napoli părea că se prelungeşte pentru stelişti. Totul n-a fost însă decât un simplu foc de paie, pentru că Bogdan Stancu a egalat cu o lovitură de cap la faza imediat următoare, din centrarea excelentă plecată din stângul lui Cristi Tănase. Din acel moment, meciul s-a transformat într-un joc de-a şoarecele şi pisica.

Roş-albaştrii şi-au continuat şarjele ofensive, dar Niculescu n-a avut nicio problemă în a reţine şutul slab al lui Bogdan Stancu, după care Bilaşco a luat şi el portarul la ţintă, deşi scăpase singur. Până la urmă, nefericitul Niculescu n-a reuşit să scape basma curată, goalkeeperul încasând până la pauză încă două goluri. Primul a venit ca un „cadou" din partea coechipierului Pătraşcu, care a trimis balonul cu capul în propria poartă. Apoi, „Motanul" Stancu a fructificat o altă pasă a lui „Dodel" Tănase, iar roş-albaştrii au intrat la cabine cu un confortabil 3-1.

Partea a doua a început în aceeaşi direcţie, Sportul părând că a revenit la condiţia de simplă divizionară secundă. Latovlevici putea marca golul serii, după o combinaţie cu Bilaşco, dar şutul său a trecut peste poartă, după care Niculescu s-a remarcat şi el la şutul magnific al lui Ricardo. Bilaşco a fost însă cel care a înscris ultimul gol pentru Steaua şi primul pentru el sub tricoul roşu-albastru. Tabela a fost închisă totuşi de cel care a deschis-o, Dacian Varga marcând dintr-un penalty comis de puştiul Gardoş.

"Sunt adeptul rotaţiei, dar nu una masivă. Pantelis nu era pregătit moral să joace după eliminarea cu Napoli, iar pe Geraldo l-am menajat pentru că riscam să rămânem fără fundaşi centrali cu Dinamo"
Marius Lăcătuş antrenor Steaua

"Am revenit cu noroc în Ghencea după 12 ani. Băieţii ne-au adus aminte de generaţiile trecute prin acest joc în viteză pe care l-au practicat"
Narcis Răducan director sportiv Steaua

"După acest meci îmi e greu să mai vorbesc. Nu am contat. Suntem aceeaşi echipă care făcea jocuri bune, dar acum suntem în criză de rezultate"
Vasile Şiman patron Sportul

"Nici nu mă mai interesează că am marcat. Din păcate, ne-am făcut de râs în Ghencea, degeaba avem 25-30 de ani, n-avem nici experienţă, nici sânge. Vreau să plec"
Dacian Varga mijlocaş Sportul

Marius Lăcătuş: „N-am avut la cine să ţip"

image

Antrenorul Stelei s-a prezentat la conferinţa de presă aproape fără voce. „Nu mai sunt obişnuit. Timp de trei luni de zile n-am avut la cine să ţip, iar acum, corzile vocale au cedat", a glumit pe tema răguşelii sale Marius Lăcătuş. „Fiara" a fost şi ea încântată de fotbalul prestat de elevii săi.

„Nu ştiu dacă am jucat tiki-taka, însă am făcut spectacol. Am practicat un joc plăcut ochiului, cu multe ocazii, genul de fotbal care aduce lumea la stadion. Aceste trei puncte ne dau încredere şi linişte pentru a pregăti cum trebuie derby-ul cu Dinamo. Sper să mergem pe acest drum până la finalul campionatului", a mai spus Lăcătuş.

„Ricardo, Apostol şi Tănase au jucat tiki-taka!"

Mulţumit de prestaţia echipei sale, Gigi Becali s-a dezlănţuit la finalul partidei de ieri şi şi-a lăudat jucătorii, iertându-l pe Apostol, care îl enervase în urmă cu puţin timp. „Sunt încântat.. Astăzi m-a uns pe suflet echipa. Aşa de bine au jucat. Ricardo, Apostol şi Tănase au fost demenţiali, au jucat tiki-taka a la Barcelona. Păi, despre Ricardo mi-a spus Olăroiu. Eu nu prea îl ştiam, dar mi-a zis Oli să iau pe cine vreau, dar brazilianul să fie în capul listei. Şi nu s-a înşelat", a declarat patronul Stelei, care nu a ezitat să-l mai înţepe încă o dată pe Piţurcă: „Sunt aşa fericit încât îi iert şi transferurile lui Piţi, cum e cel al lui Gardoş, spre exemplu".

Latifundiarul aşteaptă cu nerăbdare derby-ul de peste două săptămâni cu Dinamo. „Suntem pregătiţi pentru ei. Dacă îi batem, stadionul din Ghencea va fi plin meci de meci. Sunt fericit pentru echipă, pentru Marius, căruia i-am spus încă de când ne-am despărţit că se va întoarce să ia titlul, dar şi pentru naţională. Mama m-a născut ca jucătorii mei să ajute România", a mai punctat Becali.

4 - 2

Steaua: Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Galamaz, Latovlevici - Ricardo, Apostol – Nicoliţă (Marinescu 74), Stancu, Tănase (Brandan 69) – Bilaşco (Kapetanos 80). Antrenor: Marius Lăcătuş

Sportul: Niculescu - Ciupe, Patrichi, Raţiu, Cazan (Farmache 9) - C. Gheorghe (Postolache 25), Cruceru, Pătraşcu, Varga - Ferfelea, Curelea (Chihaia 79).
Antrenor: Viorel Moldovan
Goluri:  Stancu 5, 42 Pătraşcu 31 (autogol), Billaşco 67 / Varga 3,  90+2 (pen.)
Stadionul „Steaua“: 7.000
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite