Steaua recidivista

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma incidentelor de la meciul cu Napoli, roş-albaştrii riscă să primească o nouă sancţiune usturătoare din partea forului european. Roş-albaştrii ar putea evolua pe un alt stadion. E foarte posibil ca Steaua să nu poată juca următoarele două partide, cu Liverpool şi Utrecht, pe arena din Ghencea.

Partida dintre Steaua şi Napoli a fost una foarte tensionată. În peluze, fanii români şi italieni s-au războit timp de minute bune, iar la final nervii au pus stăpânire şi pe gazon. Banca tehnică stelistă, în frunte cu "Mache" Ianuli, a avut o reacţie nervoasă, jucătorii reproşându-i arbitrului timpul de prelungire a meciului. De altfel, atât „fluieraşii", cât şi jucătorii lui Napoli au pătruns cu greutate în tunelul de acces spre vestiare, din cauza „bombardamentelor" cu scaune şi diverse alte obiecte la care au fost supuşi din partea spectatorilor de la Tribuna a II-a.

De furia suporterilor stelişti nu au scăpat nici observatorii partidei. La final, fanii de la Tribuna zero i-au reperat repede pe oficialii UEFA care au urmărit meciul de la masa presei şi i-au înjurat! În condiţiile în care observatorii de joc au completat în raport circa patru-cinci pagini A4 cu detalii despre toate aceste incidente, este foarte probabil ca Steaua să primească o nouă sancţiune drastică din partea UEFA, putându-se ajunge chiar şi la suspendarea terenului pentru două etape! „Suntem o ţară mică, săracă, nu contăm nicăieri, suntem prea mici pentru un război cu italienii", a comentat amar preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

La Constanţa sau cu porţile închise!

În mod cert, în luarea unei decizii va conta foarte mult şi faptul că steliştii sunt recidivişti. Nu trebuie uitat faptul că roş-albaştrii au fost nevoiţi să dispute la Constanţa jocul cu Valerenga Oslo din Cupa UEFA, ediţia 2005-2006, din cauza scandărilor rasiste de la meciul cu Shelbourne, din preliminariile Ligii Campionilor. Anul trecut, ca o consecinţă a bannerului ruşinii de la meciul cu Újpest Budapesta, Steaua a jucat cu porţile închise două partide din Liga Europa, contra celor de la Şerif Tiraspol şi Saint Patrick's Athletic.

Jandarmeria a amendat 14 persoane

Un suporter stelist, care a încercat să intre pe teren după marcarea golului egalizator de către Napoli, a fost amendat cu 1.000 de lei şi i s-a interzis accesul la competiţiile sportive pentru doi ani. De asemenea, alţi 13 fani au fost sancţionaţi cu o amendă totală de 3.000 de lei şi cu interzicerea accesului pe stadioane timp de un an, pentru altercaţii cu suporteri italieni. Totodată, Jandermeria Capitalei a anunţat că va solicita imagini video clubului Steaua cu incidentele de la sfârşitul meciului. Echipajele de jandarmi au reţinut şi o persoană care furase, înaintea meciului, din magazinul oficial, o eşarfă în valoare de 20 lei.

"Nu ne-am dori să fim sancţionaţi, să nu putem evolua pe stadionul nostru. Am încercat să-i fac pe toţi să se gândească la consecinţe."
Marius Lăcătuş antrenor Steaua

„Mache", nepotul-acţionar de pe bancă

Unul dintre cei care s-au năpustit asupra arbitrului Marcin Borski, la finalul partidei, a fost team-managerul Stelei, Marius Ianuli. În vârstă de 34 de ani, Ianuli este nepot de gradul doi al patronului Gigi Becali şi activează în cadrul clubului din vara lui 2005. De asemenea, „Mache" este şi unul dintre acţionarii clubului în acte, el deţinând 3% din totalul acţiunilor. De cele mai multe ori, prin intermediul lui Ianuli li se transmit antrenorilor, în timpul meciului, indicaţiile tactice venite din loja patronului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite