Steaua rămâne fără căpitan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ghionea
Sorin Ghionea

Pe lângă jucătorii indizerabili, Gigi Becali vrea să-l vândă în această iarnă şi pe Sorin Ghionea. Fundaşul de 30 de ani e de acord, mai ales după ce patronul l-a desfiinţat public. Criza financiară a golit serios buzunarele lui Gigi Becali. Astfel, finanţatorul Stelei i-a transmis lui Stoichiţă că, dacă vrea bani de transferuri, atunci trebuie să mai vândă din actualii jucători.

Lista plecărilor programate în iarnă din Ghencea este lungă şi consistentă, dar cel mai important nume care se regăseşte pe ea este cel al căpitanului echipei, Sorin Ghionea. Stoperul a intrat în gura patronului după prestaţiile mai slabe din ultima vreme şi pare şi el hotărât să părăsească Steaua după şapte ani.

Urmărit de Lokomotiv, Saturn şi Midtjylland

„Se vede pe el că nu mai face faţă şi că joacă din talentul care i-a mai rămas. Nici nu mai atacă adversarii de frică să nu se facă de râs!", a spus Becali după victoria de la Craiova în care Florin Costea s-a distrat cu apărarea roş-albaştrilor.

Aceste vorbe l-au deranjat foarte mult pe Sorin, mai ales că nu a fost pentru prima oară când a fost atacat de latifundiar. După plecarea lui Rădoi la Al-Hilal, Becali a zis că fundaşul de 30 de ani nu-l poate înlocui pe Mirel, fiindcă nu are calităţi de lider.

Având în vedere că şi jucătorul, şi clubul agreează o despărţire, steliştii au început să caute deja un cumpărător pentru Ghionea. La meciul cu Şerif de la Tiraspol, în tribune s-au aflat trimişi ai echipelor Lokomotiv Moscova, Saturn Ramenskoe (ambele din Rusia), FC Midtjylland (Danemarca) şi FC Basel (Elveţia). Scouterii au venit special pentru a-i urmări pe Zapata, Kapetanos şi Ghionea şi au rămas plăcut impresionaţi de prestaţia ultimului.

Preţul pentru care Steaua ar fi dispusă să-l cedeze pe Ghionea se învârteşte în jurul sumei de un milion de euro, dar e posibil ca Gigi Becali să fie de acord şi cu o „reducere".

Ar lua un azer ieftin în locul lui

Conştient că zilele lui Ghionea în Ghencea sunt numărate, Stoichiţă i-a pregătit deja un înlocuitor căpitanului. E vorba de internaţionalul azer de la Neftci Baku, Ruslan Abişov. Acesta a strâns până acum cinci selecţii în naţionala ţării sale, pentru care a şi înscris un gol.

Abişov s-ar încadra în limitele financiare de la Steaua: suma lui de transfer nu depăşeşte 300.000 de euro, iar salariul maxim impus de Becali, de 120.000 de euro, este pe placul fundaşului străin.

Anul trecut a fost aproape de Terek

Sorin Ghionea nu este în faţa primei posibilităţi de a pleca din Ghencea. În iarna trecută, Terek Groznîi, echipa rusă la care au evoluat Pancu, Mărgăritescu şi Florentin Petre, a făcut o ofertă pentru el. Totuşi, fundaşul a refuzat să plece într-o fostă zonă de conflict.

Ultima şansă pentru Dayro şi Pleşan

Politica prin care Becali încearcă să economisească bani va lovi în jucători. Astfel, în ultimele meciuri ale anului, cele cu Internaţional şi FC Twente, Stoichiţă va trebui să se edifice asupra jucătorilor de care este dispus să se despartă, principalii vizaţi fiind Dayro Moreno şi Pleşan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite