Steaua metamorfozată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a ataca titlul în partea a doua  a sezonului, Lăcătuş a schimbat jumătate de echipă faţă de partida cu Universitatea Cluj, din 3 decembrie, ultima din campionat. În afara lui Onofraş, toţi ceilalţi cinci fotbalişti aduşi de la Unirea Urziceni sunt acum titulari, deşi în prima jumătate a sezonului erau printre cei mai criticaţi jucători.

Echipa cu care Marius Lăcătuş intenţionează să atace meciurile din primăvară s-a conturat deja, după cele cinci partide de pregătire disputate în turneele din Turcia.

În momentul de faţă, în primul „11" al roş-albaştrilor se mai regăsesc doar şase dintre titularii care au apărut pe teren în ultima partidă de campionat, 3-0 cu Universitatea Cluj: Tătăruşanu, Bonfim, Ricardo, Nicoliţă, Tănase şi Bilaşco. „Fiara" i-a reactivat în această iarnă şi pe ceilalţi componenţi ai „lotului Urziceni", care prindeau destul de rar echipa în tur.

Galamaz i-a luat locul lui Geraldo în centrul apărării, portughezul fiind trecut în acest moment pe linie moartă din cauza salariului său de 300.000 de euro pe an. De asemenea, Brandan a profitat de accidentarea de lungă durată a lui Latovlevici şi a evoluat fără greşeală în amicale ca fundaş stânga, fiind foarte greu de crezut că ar mai putea fi scos din echipă în aceste condiţii. Laurenţiu Marinescu a prins şi el un post de titular într-un rol-cheie, de mijlocaş central, „Fiara" preferându-l pe „Puiu" în dauna unor tineri ca Bicfalvi, Onicaş şi Răduţ.

Dică, marele câştig

Până şi Onofraş, pe care Gigi Becali era dispus să-l cedeze acum câteva săptămâni în schimbul a numai 25.000 de euro, a început să arate ca o certitudine. „Eu am vrut să-l dau pe Onofraş, dar Meme şi Marius mi-au zis că au mare nevoie de el. Ce să zic, îi mai dau şase luni să demonstreze ce poate", a explicat Becali. Totuşi, marele câştig al iernii îl reprezintă Nicolae Dică, veteranul dând impresia că-l poate înlocui fără probleme pe Bogdan Stancu în postura de vârf retras.  

Astăzi, meci amical cu Koper

Roş-albaştrii vor disputa astăzi o nouă partidă amicală, contra slovenilor de la FC Koper, locul 3 în prima ligă (ora 18.00, în direct la sport.ro). Lăcătuş nu se va putea baza pe oamenii săi plecaţi la echipele naţionale: Tătăruşanu, Gardoş, Matei şi Răduţ.

Eugen Baciu, meciul şi gafa

Lăcătuş a surprins în condiţiile în care a mizat în absolut toate partidele de pregătire şi pe Eugen Baciu, deşi fundaşul n-a jucat în toamnă decât în eşalonul secund, la Steaua II. Cel mai vechi component al lotului n-a reuşit să profite de şansa oferită, el ieşind în evidenţă doar prin desele gafe şi prin uşurinţa cu care a fost depăşit la fiecare fază de către atacanţii adverşi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite