Steaua l-a luat pe „Inimă Neînfricată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii l-au cumpărat ieri pe fostul căpitan al lui ŢSKA Sofia, Iordan Todorov, cunoscut pentru determinarea dusă la extrem pe care o afişează pe teren. Piţurcă nu lucrează singur la proiectul pe care vrea să-l pună în practică în Ghencea. El şi-a mobilizat toţi apropiaţii pentru a aduce toţi fotbaliştii de care are nevoie.

Steaua a izbutit ieri primul transfer din noua eră Piţurcă: fostul căpitan al lui ŢSKA Sofia, Iordan Todorov (29 de ani). Fundaşul dreapta bulgar a fost adus la sugestia lui Eugen Trică, cel care este mandatat să rezolve şi transferul fostului stoper al Craiovei, Valentin Iliev.

Todorov a trecut cu bine vizita medicală de ieri, şi a semnat contractul, după ce oficialii roş-albaştrilor s-au înţeles cu preşedintele lui Lokomotiv Plovdiv - clubul de care aparţinea Iordan - Coco Dinev, asupra unei sume de transfer de circa 450.000 de euro.

Iordan a plecat rapid înapoi în Bulgaria pentru a-şi rezolva ultimele probleme, urmând să se întoarcă luni la reunirea Stelei. „Discutasem deja despre acest transfer cu Piţi. E însă un pas înainte pentru a-l face pe antrenor să vină la Steaua. Să vedem ce se rezolvă cu Iliev, dar nu ştiu prea multe detalii. Pe Dorel Stoica îl împiedică deocamdată nişte clauze să semneze", a explicat şi viitorul preşedinte al roş-albaştrilor, Emeric Ienei.

Todorov nu este tocmai un fotbalist cuminte. El a intrat în gura fanilor după ce, înaintea unui meci cu Litex, pierdut cu 2-0, s-a îmbătat în hotelul echipei, alături de alţi opt coechipieri. Asta după ce, în prealabil, avusese un scandal monstru cu antrenorul Penev.
ameninţat cu moartea!

Trimis la echipa a doua, Todorov s-a certat şi cu mai mulţi junior ai bulgarilor, plecând în cele din urmă în iarnă la Lokomotiv Plovdiv, unde a reuşit să-şi revină după un retur în care a marcat 5 goluri în 13 meciuri. „Iordan este un jucător rapid, puternic şi foarte determinat. Suporterii l-au poreclit «Inimă Neînfricată»", ne-a spus Ivan Nikolov, jurnalistul cotidianului „7 Zile Sport", cel mai important ziar sportiv din Sofia.

Iordan Todorov

- Data naşterii: 27 iulie 1981, Plovdiv (Bulgaria)
- Post: fundaş / mijlocaş dreapta
CARIERA
1998-2000 - Mariţa Plovdiv
2000-2003 - C. Burgas
2003-2009 - ŢSKA Sofia
2010 - Lokomotiv Plovdiv
ECHIPA NAŢIONALĂ
9 selecţii / 2 goluri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite