„Steaua este favorită la titlu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de la Pandurii crede că echipei sale îi va fi greu să prindă chiar şi un loc de Liga Europa. În lupta pentru titlu, el vede formaţia din Ghencea cotată cu prima şansă.

Petre Grigoraş nu s-a îmbătat cu succesul echipei sale, care e neînvinsă după şapte etape şi conduce în ierarhia Ligii I. Antrenorul îndeamnă la calm şi spune că abia la iarnă se poate vorbi despre un obiectiv îndrăzneţ.

„Adevărul": Trage Pandurii la titlu?
Petre Grigoraş: Da, la titlul de cea mai frumoasă echipă din Liga I. La campionat tragem în măsura în care încercăm să scoatem maximum din fiecare meci, iar dacă rezultatele ne vor ţine sus va fi cu atât mai bine.

Totuşi, ce vă lipseşte ca să forţaţi un obiectiv îndrăzneţ?
Nu avem un lot de titlu. Nici foarte numeros, nici foarte valoros. Jucătorii mei au fost cei mai buni din campionat până acum, dar am avut în faţă situaţii ideale. Fără accidentări, fără suspendări. Am prins un culoar bun şi l-am exploatat. Competiţia e însă lungă, se vor ivi multe obstacole. Avem fotbalişti tineri şi îmi place de ei că au prins entuziasmul succesului, dar e bine să o luăm pas cu pas. Dacă rezistăm aşa până la iarnă, atunci putem discuta altfel.

De ce vă temeţi cel mai mult?
Obiectivul nostru e să ne păstrăm această constanţă în joc şi în atitudine. Pandurii joacă un fotbal frumos, iar echipa n-a dat încă totul. Mai putem creşte. Nu pot spune că mă tem de ceva anume, deoarece, spre norocul nostru, noi nu avem presiune. Nu ne ameninţă nimeni dacă nu câştigăm fiecare meci.

Pe cine vedeţi favorită la titlu?
Cred că va fi o luptă între Steaua şi CFR Cluj, în care Steaua are prima şansă. Vasluiul şi Petrolul au şi ele echipe foarte bune, iar Rapid şi Dinamo pot face surprize. Personal, cred că ne va fi foarte greu să prindem şi un loc de Liga Europa, dar asta nu înseamnă că nu ne vom bate pentru el.

Care e cel mai scump transfer făcut de Pandurii?
Am dat câte 100.000 de euro pe Matulevicius şi pe Maxim.

Şi cel mai mare contract?
Cred că 9.000 de euro pe lună are un singur jucător. În rest, 6.000 de euro, 7.000 de euro, 5.000 de euro, chiar şi 2.000 de euro. Nu sunt aşa bani mulţi la Pandurii, precum au impresia unii.

Jucătorii simt momentul bun al echipei?
Da. Pe lângă entuziasm au şi încredere. Nu văd să le tremure chiloţii în faţa nimănui. Cu Rapid le-am zis că trebuie să-i luăm tare din prima şi i-am sufocat cu pressing-ul. Au început să capete personalitate, sunt stăpâni pe ei şi contează mult şi relaţiile din afara terenului. Ai mei se întâlnesc mereu în oraş, merg la o masă, merg la pescuit, au strâns relaţiile.

De Răduţ sunteţi mulţumit?
Foarte mulţumit. Un singur meci a jucat mai slab, dar în celelalte a fost excelent. E un tip foarte serios şi cu mare disponibilitate la efort. Chiar mă felicit că l-am luat.

Nu vă pare rău că nu aţi plecat la Steaua?
Nu am avut nicio ofertă concretă de la Steaua, aşa că n-are cum să-mi pară rău. În vară, am fost pe lista Rapidului şi a Petrolului, dar nu s-a finalizat nimic din diverse motive. Am mai avut o propunere din Arabia Saudită, însă nu avea rost să merg acolo, într-o ţară necunoscută, un fotbal necunoscut, condiţii speciale. Sincer, nu m-a încântat să câştig dublu faţă de România şi să renunţ la tot ce am construit aici. Dacă mi se ofereau un milion de euro mă duceam, dar aşa nu merita. Am rămas la Pandurii, unde mi s-a oferit prelungirea contractului şi sunt mulţumit pentru că am linişte.

Cum e relaţia cu preşedintele Condescu?
Excelentă, deşi câteodată nu vorbim două săptămâni. Dânsul are problemele lui. Când am venit la Pandurii mi-a zis: „Grig, asta e echipa, ţi-o dau pe mâini. Eu îţi asigur tot ce pot ca să-ţi faci treaba". Ce mi-aş putea dori mai mult? Omul nu vine în vestiar nici înainte, nici după meciuri, stă la tribuna oficială şi conduce clubul ca un adevărat lord. Chiar n-am ce să-i reproşez.

Faptul că nu-ţi transferă jucători de valoare...
Transferurile le facem conform bugetului pe care îl avem. Nu pot să-i cer să-mi cumpere ceva pentru care nu avem bani.

Dar dacă ar fi bani pe cine ţi-ai dori la echipă?
Dacă mi-ar îndeplini cineva o dorinţă peste noapte i-aş aduce înapoi la Pandurii pe Chiricheş şi pe Pintilii şi aş mai lua un vârf de atac.

6 formaţii a antrenat Grigoraş în cariera lui: Farul, Oţelul, Poli Iaşi şi Pandurii (Liga I), FC Oneşti şi Petrolul Moineşti (Liga a II-a).

281 de meciuri în Liga I are Petre Grigoraş ca antrenor, bilanţul său fiind 112 victorii, 59 egaluri şi 110 înfrângeri.

"Dacă Steaua ia campionatul are şi Pandurii un merit, că doar Pintilii, Chiricheş, Martinovici, Stanca şi Gabi Matei au plecat de la noi."

"Maxim e printre cei mai valoroşi fotbalişti din Liga I şi încă nu e fizic, cum ar trebui să fie. Seamănă ca stil cu Iniesta, puţini sunt jucătorii care pot dribla ca el."

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite