„Steaua e prea mică pentru Ansarifard“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cei doi atacanţi urmăriţi de trupa din Ghencea, brazilianul Maicon şi iranianul Ansarifard, foarte probabil, doar unul va ajunge sub comanda lui Lăcătuş.

E vorba de jucătorul sud-american, autor a două goluri în 15 meciuri în acest sezon la Volin Luţk, locul 6 din 16 în prima ligă din Ucraina. Vârful de 22 de ani poate fi adus, sub formă de împrumut, pentru doar 200.000 de euro.

Deci, are cea mai importantă „calitate" pe care o caută Gigi Becali la un fotbalist: e ieftin! Practic, dacă actuala formaţie a lui Maicon şi fosta sa formaţie, Flamengo, se înţeleg în privinţa împărţirii sumei pe care o va plăti Steaua, atacantul va sosi în România.

Iranianul va fi liber în vară

Dacă în privinţa brazilianului lucrurile sunt clare, situaţia e totul alta în cazul lui Karim Ansarifard. La doar 20 de ani, el e considerat cel mai talentat vârf din Iran, fiind deja decarul naţionalei. Cifrele sale sunt impresionante: 27 de goluri pentru actualul său club, Saipa, în ultimele două sezoane.

„Defectul" lui Ansarifard e că aducerea sa în Ghencea necesită bani mulţi. Puştiul câştigă 500.000 de dolari în Iran, iar la Steaua plafonul salarial impus de Gigi Becali e de 10.000 de euro pe lună.

Ansarifard îşi termină contractul cu Saipa în vară şi devine liber, putând fi transferat gratis de Steaua! Numai că atunci, aproape sigur, fotbalistul va fi atras de una dintre ofertele pe care le are din Occident.

El este monitorizat de aproape un an de Borussia Dortmund şi de Eintracht Frankfurt. În plus, din postura de fotbalist liber, Ansarifard va cere un salariu şi mai mare, la care se va adăuga şi o sumă consistentă la semnătură. În aceste condiţii, pare greu de crezut că Steaua va putea să-i satisfacă pretenţiile.

Sfătuit să plece la un campionat puternic

Actualul antrenor al iranianului la Saipa, Mohammad Mayeli-Kohan, a comentat interesul Stelei pentru elevul său. „Cu tot respectul pentru fotbalul românesc, Steaua e un club prea mic pentru Karim. Având în vedere că el îşi termină contractul cu Saipa în vară şi ar putea să-şi aleagă lejer viitoarea destinaţie, ar fi bine să opteze pentru un campionat mai puternic", a declarat Mayeli-Kohan, citat de agenţia naţională „ILNA".

" Dintre jucătorul brazilian şi cel iranian, suntem mai aproape să-l aducem pe primul.  "
Gigi Becali
finanţator Steaua

" Am auzit de Steaua, dar despre interesul lor pentru mine am aflat doar de la ziarişti. Aş juca în România, însă trebuie să văd ce condiţii mi se oferă. "
Karim Ansarifard
atacant Saipa

Meme are buget de 500.000 de euro

Gigi Becali i-a pus la dispoziţia lui Mihai Stoica un buget de 500.000 de euro pentru aducerea celor doi atacanţi, aflaţi în atenţia formaţiei din Ghencea. Din această sumă, 200.000 de euro vor fi folosiţi pentru împrumutul lui Maicon până în vară.

Dacă la sfârşitul sezonului părţile sunt mulţumite, Steaua trebuie să achite 1,5 milioane de euro pentru transferul definitiv al brazilianului. În aceste condiţii, mai rămân 300.000 de euro pentru achiziţionarea lui Ansarifard. În 2009, actualul club al atacantului, Saipa, a refuzat o ofertă de 500.000 de dolari de la rivala Persepolis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite