Steaua e chiriaş de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghencea îi va reprimi  pe stelişti după zece luni
Ghencea îi va reprimi pe stelişti după zece luni

Gigi Becali s-a înţeles cu generalii ca roş-albaştrii să joace în Ghencea pe o sumă de 24.400 de euro pe meci, mai mare decât cea pe care o plătesc toate celelalte echipe din Liga I la un loc.

Steaua va părăsi cel mai modern stadion din România, „Arena Naţională", pentru a reveni în locul pe care suporterii îl numesc „acasă": în Ghencea, duminică, la partida cu Astra, ora 20.30. Chiar dacă arena „istorică" a roş-albaştrilor nu le oferă suporterilor condiţiile de pe „gigantul" de 55.000 de locuri, unde, ultima dată, echipa lui Ilie Stan a disputat turul cu Twente (0-1), Gigi Becali a insistat pentru ca Steaua să se întoarcă în Ghencea.

Plăteşte în plus şi pentru antrenament

Negocierile cu reprezentanţii MApN n-au fost deloc uşoare pentru latifundiarul din Pipera. Şi nici n-a obţinut o sumă mică în schimbul dreptului de a găzdui un meci din Liga I. Steliştii s-au înţeles să achite suma de 24.400 de euro pentru fiecare partidă pe care o organizează în campionat.  „Ne costă 24.400 de euro pe meci şi am semnat pentru zece meciuri. Mai avem şase meciuri în acest sezon  şi încă patru jocuri acasă în sezonul viitor, dar după aceea ne întoarcem pe «Arena Naţională». Avem un stadion-tampon acum", a spus Becali.

Banii pe care trebuie să-i achite finanţatorul roş-albaştrilor depăşesc orice sumă pretinsă de stat altor echipe din Liga I.  De exemplu, în comparaţie cu Steaua, dinamoviştii achită chiar o sumă modică, de numai 3.000 de euro, pe lună. În plus, în aceşti bani, „câinii" au şi permisiunea de a se antrena în „Ştefan cel Mare", pe trei suprafeţe: cea principală, un teren de pregătire „Florea Dumitrache" şi un miniteren sintetic.

Steaua plăteşte 24.400 de euro doar ca să joace partidele oficiale, fără să aibă voie să se şi antreneze la baza militară. „Stai să vezi că acum vor cere bani şi pentru terenurile de antrenament, pentru că în banii ăştia nu intră şi terenurile. Trebuie semnată o înţelegere înaintea fiecărui meci. În aceşti bani îmi dau un bonus de un antrenament înainte de meci", a continuat Gigi Becali.

Ultima dată când Steaua a jucat în Ghencea s-a întâmplat în ultima etapă a sezonului 2010-2011, cu Tg. Mureş (1-0). De-atunci, formaţia lui Ilie Stan a evoluat în pribegie, pe stadionul Astrei, al Gloriei Buzău, al Farului, al CFR-ului şi, desigur, pe „Arena Naţională". Oricum, cea mai mare arenă din Bucureşti rămâne refugiul tuturor echipelor din Capitală în momentul în care şefii acestora se ceartă cu statul din cauza cuantumului chiriei, dar numai după disputarea finalei Ligii Europa din 9 mai.

30 de mii de euro  plătea Becali pentru  un meci al Stelei pe „Arena Naţională".

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite