Steaua de Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa lui Levy va începe sezonul pe terenul celor de la Astra, urmând ca de la mijlocul lunii august să evolueze în Bucureşti pe „Arena Naţională“. Aproape sigur, Steaua va disputa două meciuri de Liga I la Ploieşti, contra celor de la CS Mioveni şi „U“ Cluj.

Săptămâna şi stadionul pentru Steaua! Deşi Gigi Becali anunţase anterior că va duce echipa la Piteşti, Buzău sau Turnu Severin, acum patronul roş-albaştrilor a întors-o ca la Ploieşti, iar Tănase şi compania vor evolua chiar la... Ploieşti! „Am aranjat cu prietenul meu, Ioan Niculae, să jucăm pe stadionul Astrei. E mult mai bine decât la Buzău, pentru că mă lasă să joc acolo gratis. E mai bine decât să plătesc 3.000 de euro pe meci, cât mi se cerea la Buzău", a declarat latifundiarul din Pipera. La rândul său, patronul prahovenilor a ţinut să-l asigure pe Gigi Becali că va fi bine primit la Ploieşti: „Am vorbit din întâmplare cu Gigi şi ­i-am spus că poate să vină să joace oricând la noi, fără să-i cer bani. Suporterii Astrei nu sunt împotriva Stelei. Chiar cred că fanii Stelei sunt mai porniţi împotriva echipei lor decât fanii noştri".

Dacă la Buzău nu i-a convenit faptul că i se cerea chirie, iar la varianta Piteşti a renunţat din cauza reacţiei violente a susţinătorilor lui FC Argeş, latifundiarul a fost sfătuit de apropiaţii săi că n-ar fi tocmai indicat nici să mute echipa la Turnu Severin, unde publicul simpatizează cu Universitatea Craiova. Steaua va disputa două meciuri de Liga I la Ploieşti, iar apoi va reveni la Bucureşti. În aceste condiţii, partida din play-off-ul Ligii Europa, care se va desfăşura la 18 sau 25 august, va fi prima care se va juca pe „Arena Naţională", după ce stadionul va fi înaugurat oficial odată cu amicalul România - Argentina, de la 10 august.

De la un cimitir la altul

Roş-albaştrii părăsesc în această vară arena din Bulevardul Ghencea, situată în vecinătatea cimitirului cu acelaşi nume, pentru a se muta lângă Cimitirul „Bolovani Nou", care este lipit de arena Astrei. La „Bolovani" este înmormântată cântăreaţa Mădălina Manole, care a trecut în nefiinţă la 14 iulie 2010, în timp ce în Ghencea sunt îngropaţi soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Stadionul Ghencea a fost lăsat în paragină

În ciuda insistenţelor lui Anghel Iordănescu, care a încercat să-l împace pe Gigi Becali cu ministrul Gabriel Oprea, latifundiarul nu vrea să se mai întoarcă în Ghencea. Becali a dat afară toţi angajaţii, a închis muzeul şi magazinul oficial, astfel că în acest moment arena construită de MApN în 1974 se află într-o stare avansată de degradare. O altă consecinţă a plecării din Ghencea e şi aceea că nu s-au pus în vânzare abonamente pentru sezonul 2011-2012.

Cum „driblează" suspendarea

Comisia de Disciplină a decis ca Steaua să joace un singur meci pe un stadion neutru după incidentele din finala Cupei. Roş-albaştrii vor „dribla" şi această pedeapsă. Cum? Vor păstra arena din Ghencea ca fiind stadionul propriu, urmând ca din etapa a III-a să modifice şi în acte arena. Astfel, meciul cu CS Mioveni se va disputa la Ploieşti, pe stadionul Astrei, adică acolo unde Becali a decis să ducă echipa.

Doar egal înainte de Supercupă

Steaua a încheiat cu un semieşec ultimul stagiu de pregătire de dinaintea meciului cu Oţelul Galaţi din Supercupa României, de duminică. Elevii lui Levy nu au reuşit să treacă de croaţii de la NK Zagreb, care au deschis scorul în minutul 55 prin Sovsici. Băjenaru a reuşit să aducă egalul pentru trupa din Ghencea, printr-un şut superb, pe finalul partidei.

Steaua: Tătăruşanu - Martinovici, Gardoş, Galamaz, Latovlevici - Nicoliţă, D. Popa, Brandan, Tănase - Tatu, M. Costea.
Au mai jucat:  Stanca - Băjenaru, Bicfalvi, Rusescu, G. Matei, I. Roşu, Lupu, Iliev, Bejan
Antrenor: Ronny Levy

NK Zagreb (locul 13 în prima ligă din Croaţia)
Goluri: Băjenaru 85 / Sovsici 55
Partida s-a jucat în Austria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite