Steaua a fost „gazată“ fără martori în Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicfalvi s-a descurcat greu în faţa adversarilor de la Mediaş
Bicfalvi s-a descurcat greu în faţa adversarilor de la Mediaş

Cu tribunele goale, Steaua a pierdut pe teren propriu, într-o partidă în care roş-albaştrii au arătat ca o echipă de mijlocul clasamentului. Steaua pare dependentă de tribune. Fără spectatori, e la fel de plictisitoare ca o partidă de pescuit într-o baltă de ploaie.

Gaz Metan nu e vreo forţă, dar are nişte trasee desenate cu precizie de matematicianul Pustai, care îi permit să conducă în Ghencea după numai patru minute. De partea cealaltă, din „Fiară" n-au rămas decât răgetele. Multe, dese, dar fără substanţă. Iar Tănase şi compania par „anesteziaţi" de liniştea de pe stadion. Nici râsetele ironice de la masa presei nu par să-i impulsioneze pe stelişti.

Puteau lua şi mai multe goluri

După ce Eric a deschis scorul printr-un şut plasat, venit după o deviere a uriaşului Markovici, jucătorii roş-albaştri au pedalat în gol, ratând o singură ocazie prin Stancu, a cărui execuţie a trecut razant pe lângă vinclu. În rest, aproape zero la toate capitolele, cu un uşor plus în dreptul norocului. Pârvulescu, de două ori şi Munteanu i-au dat şi ei emoţii lui Tătăruşanu până la pauză, sub privirile uluite ale lui Becali,  care s-a simţit dator să ofere o nouă mostră de pricepere, coborând din lojă la vestiar.

Incredibil: Steaua este la 11 puncte de Oţelul!

Nici ameninţările latifundiarului din Pipera n-au schimbat mare lucru în jocul roş-albaştrilor. În disperare de cauză, Lăcătuş şi-a aruncat „turnurile de control" Kapetanos şi Bilaşco să încerce să speculeze ploaia de „emergency balls" aruncate în careu. Şi n-a greşit prea mult. Cei doi, împreună cu un alt „Gulliver", Gardoş, şi cu Stancu au semnat cele mai mari şanse ale Stelei în repriza secundă, însă imprecizia, bara, portarul Pleşca şi fundaşii Gazului au refuzat golul echipei din Ghencea.

Cu toţi atacanţii din lot aflaţi pe teren, Steaua n-a reuşit să profite de paşii greşiţi făcuţi de contracandidate şi e la un incredibil 11 puncte distanţă de liderul Oţelul!

"Toată lumea a muncit, au fost trei puncte meritate. A fost mai bine fără suporteri, fiindcă, dacă erau suporterii în tribune, puneau presiune pe noi după ce am dat gol. Dedic golul maseurului nostru şi soţiei lui, care aşteaptă un copil."
Eric de Oliveira  jucător Gaz Metan

Duckadam i-a răspuns lui Becali

Preşedintele Stelei, Helmuth Duckadam, nu se teme de ameninţările patronului, care a anunţat că va schimba tot în Ghencea. „Nu sunt angajatul lui Becali, am doar o înţelegere verbală cu el", a afirmat "Eroul de la Sevilla". Duckadam spune că Steaua trebuie să învingă etapa viitoare, la Târgu-Mureş, pentru a mai spera la titlu. "Dacă nu batem nici în meciul următor, nu mai avem şanse în campionat. Noi am făcut-o lată, noi trebuie s-o dregem. Totul depinde de noi", a declarat preşedintele roş-albaştrilor.

Gigi Becali: „Aici e mâna antrenorului"

Gigi Becali şi-a urlat nemulţumirea din tribună Foto: M. Vilău

Gigi Becali şi-a urlat nemulţumirea din tribună Foto: M. Vilău

Golul lui Eric, dar şi jocul palid al echipei sale l-au scos din sărite pe Gigi Becali. „Băi Mariuse, bă, jucăm şi noi ceva?", a urlat patronul din tribune către bancă tehnică, încă din prima repriză. Apoi s-a apropiat şi mai mult de geamul din lojă şi a ţipat de vreo trei ori după Ricardo, până când brazilianul l-a auzit: „Joacă, bă, fotbal că dacă nu te trimitem în Brazilia!".

La pauză, finanţatorul roş-albaştrilor a mers cu maşina la vestiar. „Am vorbit doar cu Lăcătuş, nu cu jucătorii. I-am spus că, dacă nu egalează, fotbaliştii nu vor mai vedea niciun ban! În meciul ăsta, a fost mâna antrenorului. Trebuia să-i motiveze pe jucători cum trebuie după partida din Cupă cu Rapid. Dacă echipa e obosită e vina antrenorului că nu ştie să-i motiveze. Cine i-a antrenat, tata? Nu e posibil să te bată Gaz Metan în Ghencea! Rezultatul ăsta n-are nicio legătură că am jucat fără suporteri. Când eşti fotbalist, dai două goluri până în minutul 20 şi stai liniştit. Trebuie să ai valoare. Tănase de ce a jucat bine? Brandan de ce? Surdu? Dacă ai valoare baţi şi fără spectatori", a spus Gigi Becali la final.

Acesta e convins că formaţia sa a ieşit din lupta pentru titlu. „Ne-am bucurat degeaba după ce a făcut Oţelul egal. Păi, ăia au luat un punct, nu ca noi, care nu am luat nimic. Nu ne mai gândim la niciun titlu. Cum să vorbim de titlu? Titlul îl iei când ai echipă, nu când unii doar merg pe teren. La iarnă vom trage linie. Vor pleca mulţi jucători, poate şi antrenor, şi din conducere. Sunt supărat pe toată lumea. Asta e echipă? Eu dau bani ca ei să câştige", a încheiat latifundiarul. ; Elsion Vaso

Lăcătuş nu-şi simte postul ameninţat

În ciuda discursului „acid" al patronului, Marius Lăcătuş nu-şi simte postul în pericol după eşecul cu Gaz Metan. „Îl ştiţi pe Gigi, la supărare spune multe. A spus că n-am ştiut să-i motivez pe jucători? Am ştiut altă dată...Nu sunt îngrijorat. Patronul are dreptul să ia ce decizie vrea dânsul", a spus „Fiara". „Poziţia din clasament nu ne onorează. Trebuie să stăm cu capul plecat. Să ne fie ruşine de ce s-a întâmplat. Din păcate, cu Gaz Metan, implicarea din prima repriză a fost zero!", a continuat tehnicianul. Lăcătuş a evaluat şansele echipei sale la câştigarea campionatului: „Nu e uşor să recuperezi 11 puncte. Vom lupta până la capăt să remontăm diferenţa. Suntem, în continuare, în luptă pe trei fronturi, în Cupă, în campionat şi în Liga Europa, dar în fotbal pot apărea şi momente neplăcute".

Steaua  0
Tătăruşanu - Martinovic, Gardoş, Geraldo, Brandan - Ricardo, Bicfalvi (Bilaşco 65) - Nicoliţă (Kapetanos 46), Stancu, Tănase - Surdu (Matei 78).
Antrenor: Marius Lăcătuş.
Gaz Metan  1
Pleşca - Trtovac, Fl. Lazăr, Akaky (Buzean 46), Markovic - Kubala, Todea - Al. Munteanu (Zaharia 76), Eric (Cigan 90), Pârvulescu - Dudiţă. Antrenor: Cristian Pustai.
Gol: Eric (4)
Stadion „Steaua“: -
Arbitru: Teo Crăciunescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite