Steaua se riDică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu Nicolae Dică în formă maximă, marcator a trei goluri, roş-albaştrii au trecut de Şerif Tiraspol, scor 4-1. Trupa din Ghencea a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte pregătirea returului de foc care o aşteaptă. Aseară, elevii lui Lăcătuş au arătat o poftă de joc sporită.

Marius Lăcătuş nu-şi mai permite prea multe experimente. Cu Şerif Tiraspol, campioana Moldovei şi fostă adversară a Stelei în grupele Ligii Europa, „Fiara" a trimis pe teren un prim „11" foarte apropiat de cel pe care intenţionează să-l arunce în dificila bătălie pentru titlu în retur.

Poate doar Geraldo să intre în locul lui Galamaz sau mult aşteptatul Moraes în locul lui Bilaşco. Până atunci, chiar şi fără multe achiziţii, steliştilor au început să le meargă pasele. Bazându-se pe o defensivă sigură, care a fost pusă în dificultate o singură dată în prima repriză, la o pasă total aiurea dată în spate de Ricardo, roş-albaştrii au putut combina, în voie, în jumătatea adversă.

În sfârşit, al doilea vârf

Atât Marinescu şi Tănase, cât mai ales „veteranii" Dică, folosit, în sfârşit, ca al doilea vârf, şi Nicoliţă au dat recital. Ultimii doi au şi creat faza primului gol, „Dicanio" finalizând superb acţiunea purtată de mijlocaşul dreapta. Cu zece minute înainte de sfârşitul primei reprize, Galamaz a majorat diferenţa, punctând cu capul după o centrare din lovitură liberă a lui Brandan.

A înscris cu un lob fabulos

În a doua repriză, ambele echipe au efectuat mai multe modificări, rezultând un joc mai fragmentat, plin de imprecizii de ambele părţi. Totuşi, la rampă a ieşit acelaşi Nicolae Dică. Fostul decar din Ghencea şi-a continuat festivalul început în prima parte şi a umblat din nou la rezerva cu execuţii senzaţionale, marcând de încă două ori.  Mai întâi, a plasat un lob perfect de la 16 metri. Doar două minute mai târziu, a finalizat din a doua încercare acţiunea spectaculoasă purtată de Tănase şi Surdu.

Golul brazilianului Jymmy (73), de lângă eternul gafeur Eugen Baciu,  n-a mai contat decât pentru statistică. Departe de a fi concludent, meciul cu Şerif, din Antalya, a arătat o faţă ofensivă a Stelei, ale cărei probleme rămân, în mare, pe banca de rezerve. Următorul amical este programat, mâine, contra croaţilor de la Dinamo Zagreb (locul 1 în prima ligă). Meciul va fi transmis, în direct, la sport.ro, ora urmând a fi stabilită ulterior.

„Moraes, sigur la Steaua!"

Gigi Becali s-a enervat după ultimele declaraţii ale preşedintelui Gloriei Bistiţa, Jean Pădureanu, care s-a decis să-i crească preţul golgheterului său. „Dacă Bistriţa cere şi mai mulţi bani pentru Moraes, Steaua nu mai e interesată de acest jucător. Cred că Pădureanu a sperat că ia mai mult, dar până la urmă o să cedeze pentru că Junior nu vrea să plece în altă parte. El îşi doreşte să joace în Ghencea", a spus patronul stelist. „Mâine (n.r. - azi) se vor analiza ofertele scrise şi cred că se va închide «cazul Moraes». Va ajunge mai mult ca sigur la Steaua", a explicat Giovanni Becali, impresarul brazilianului.

4 - 1

Steaua (prima repriză):
Tătăruşanu - Bonfim, Galamaz, Gardoş, Brandan - Nicoliţă, Ricardo, L. Marinescu, Tănase - Dică - Bilaşco
Steaua (a doua repriză):
Tătăruşanu (Stanca 55) - Bonfim (Onicaş 67), Galamaz (Baciu 67), Gardoş, Brandan (Emeghara 67) - Nicoliţă (Szekely 55), Ricardo (Bicfalvi 55), L. Marinescu (Răduţ 55), Tănase (C. Materi 67) - Dică (Onofraş 67) - Bilaşco (Surdu 55).
Antrenor: Marius Lăcătuş
Şerif Tiraspol
(Locul 3 în prima ligă din Moldova)

Pentru Steaua au marcat: Dică (17, 60, 62), Galamaz (35)
Partida s-a jucat la Baza Sportivă
„Starlight" din Antalya, Turcia.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite