Steaua Bucureşti? Nu. Steaua Urziceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Levy (dreapta) s-a familiarizat cu atmosfera din Ghencea la meciurile disputate acolo cu Unirea Urziceni
Levy (dreapta) s-a familiarizat cu atmosfera din Ghencea la meciurile disputate acolo cu Unirea Urziceni

Odată cu venirea lui Ronny Levy în Ghencea, managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica, a refăcut practic echipa cu care a lucrat în urmă cu un an la Unirea. După infuzia de jucători de pe Bărăgan din vara trecută, managerul roş-albaştrilor încearcă să pună în aplicare şi la Steaua modelul echipei la care a activat în trecut.

Mihai Stoica a reuşit prima lovitură a sa de când s-a întors la formaţia roş-albastră. Oficialul din Ghencea l-a convins pe Gigi Becali să numească un antrenor de pe lista sa, mai exact pe acelaşi cu care a colaborat şi la Urziceni, după plecarea lui Dan Petrescu: Ronny Levy.

Bucurii pentru marinescu şi onofraş

Antrenorul israelian a găsit un mediu foarte familiar printre roş-albaştri. Practic, tehnicianul va lucra la Steaua cu nouă oameni dintre cei care i-au fost alături şi la Unirea. Începând cu Meme, continuând cu directorul sportiv Narcis Răducan, antrenorul secund Gabriel Caramarin, preparatorul fizic Michele Bon, plus jucătorii Galamaz, Brandan, Bilaşco, Marinescu şi Onofraş.

De altfel, pentru ultimii doi, Levy ar putea reprezenta un adevărat colac de salvare. Gigi Becali nu îi mai vrea în Ghencea, Marinescu având deja o înţelegere cu echipa lui Ioan Niculae, Astra Ploieşti, dar situaţia s-ar putea răsturna dacă antrenorul evreu se hotărăşte să-i păstreze la echipă.

Meme vrea putere

Stoica a decis să aplice aceeaşi reţetă ca la Urziceni din două motive. În primul rând, metodele folosite de fosta campioană au dat roade, disciplina de fier şi unitatea grupului aducându-le titlul ialomiţenilor, dar şi opt puncte în grupele Ligii Campionilor. Totuşi, pe lângă succes, Meme caută să îşi recapete puterile pe care le-a avut în primul mandat la Steaua, iar prin aducerea oamenilor cu care a mai lucrat încearcă să-şi consolideze poziţia de şef al roş-albaştrilor.

A mai lucrat cu ei la Urziceni

Manager general: Mihai Stoica
Director sportiv: Narcis Răducan
Antrenor secund: Gabriel Caramarin
Preparator fizic: Michele Bon
Fotbalişti: Galamaz, Brandan, Marinescu, Onofraş, Bilaşco

Dumitrescu: „Titlul va ajunge în Ghencea"

Robert Helbet

Ilie Dumitrescu, fostul antrenor al Stelei, apreciază transferurile realizate de trupa din Ghencea, despre care crede că va triumfa în Liga I, la finalul viitoarei ediţii de campionat: „Steaua este principala favorită la titlu. În club există mentalitate de învingător şi asta contează foarte mult".

Fostul internaţional ştie şi cu cine se vor lupta favoriţii lui pentru cununa cu lauri din fotbalul românesc: „Alte favorite sunt Rapid şi CFR Cluj, echipe care s-au organizat excelent şi s-au întărit. Clujenii au renunţat deliberat la performanţă anul trecut pentru sezonul următor, iar George Copos a fost foarte inteligent. A profitat de un moment sensibil al lui Răzvan Lucescu şi a reuşit să-l aducă în Giuleşti".

Oţelul, nicio şansă în Ligă

Chestionat în legătură cu performanţa Oţelului din Liga I, actualul analist sportiv pune totul pe seama liniştii din cadrul clubului. Devine însă brusc sceptic când vorbeşte despre parcursul gălăţenilor din grupele Ligii: „Oţelul a arătat foarte bine, a fost constantă. Este meritul lui Dorinel Munteanu că a reuşit să adapteze tactica cu jucătorii avuţi la dispoziţie, dar a avut şi linişte, şi stabilitate financiară. Cât despre Ligă, acolo este o altă poveste. Va fi foarte greu pentru gălăţeni şi nu trebuie să ne facem iluzii".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite