Steaua, la borna 50!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul în care vor învinge Oţelul în Supercupa României, roş-albaştrii vor ajunge la un impresionant număr de trofee cucerite de-a lungul timpului pe plan intern. Pe lângă cele 49 de campionate, Cupe ale României şi Supercupe, Steaua are în vitrină şi două trofee continentale: Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei.

Ronny Levy se pregăteşte pentru debutul oficial pe banca Stelei, într-un meci special. Prima sa partidă ca tehnician al roş-albaştrilor coincide cu lupta pentru primul trofeu al sezonului.

Mai mult de atât, în cazul în care bucureştenii reuşesc să câştige în faţa Oţelului, vor sărbători cel de-al 50-lea trofeu cucerit pe plan intern până acum. „Meme e disperat după cupe. Dacă o să ia Supercupa, o să spună că e mai importantă decât Liga Campionilor. Bine, de ce să nu recunosc, este totuşi un trofeu de onoare, pe care trebuie să-l câştigăm. E o chestiune de demnitate", a explicat şi patronul Gigi Becali.

Roş-albaştrii au reuşit, până în prezent, să pună mâna pe 23 de titluri, 21 de Cupe şi 5 Supercupe ale României.

Ultima a fost luată cu rezervele

Steaua este cea mai titrată formaţie din istoria Supercupei, care a început din 1994, în condiţiile în care în 1996, 1997, 2000, 2004 şi 2008 finala nu s-a mai disputat, deoarece aceeaşi echipă a câştigat şi Cupa, şi campionatul. Ultima oară, roş-albaştrii au izbutit să cucerească Supercupa în 2006, pe vremea când antrenor era Cosmin Olăroiu. Atunci, steliştii au câştigat finala cu Rapid printr-un gol marcat de Daniel Opriţa în minutul 90, deşi Oli a folosit o formulă plină de rezerve.

Al doilea trofeu pentru Oţelul

Dacă clubul din Ghencea se poate lăuda cu o vitrină plină de trofee, pentru adversara Oţelul, Supercupa ar fi doar a doua izbândă din istoria de 47 de ani a clubului, după titlul câştigat în sezonul recent încheiat.

„Am avea nevoie de Supercupă. Vitrina noastră e cam goală şi n-ar fi rău să luăm încă un trofeu. Avem foarte mult loc", a anunţat directorul general al moldovenilor, Marius Stan.

Unde pun Supercupa?

La Steaua mai există însă o problemă. Dacă vor trece de Oţelul în Supercupă, roş-albaştrii se vor confrunta cu o situaţie inedită. Odată cu mutarea din Ghencea pe noua „Arenă Naţională", steliştii au desfiinţat şi muzeul clubului. Astfel, noul trofeu nu ar avea un loc în care să fie expus, existând posibilitatea să ajungă într-unul dintre birourile oficialilor.

image
image



Telex Steaua

- Nu ştiu ce fac cu biletele. Mutarea din Ghencea a dat peste cap şi fanii trupei roş-albastre. Cum sistemul de ticketing a fost desfiinţat, steliştii nu au pus în vânzare cele 2.000 de bilete pentru Supercupă. Tichetele au ajuns la liderii galeriei, care le vor distribui ulterior.

- Visează la un stadion nou pentru Steaua. Gigi Becali are un plan de a readuce echipa în Ghencea. „Vreau să mă întorc pe Ghencea în doi, trei ani! Ca proprietar, o să cumpăr arena! Voi face un stadion ca «Arena Naţională», dar mai mic. Voi băga 20 de milioane de euro", a explicat patronul Stelei.

- Meme mai vrea jucători. Roş-albaştrii aşteaptă încă întăriri, Moraes, Prepeliţă şi Bourceanu fiind principalele nume de pe listă. Mai mult, managerul Mihai Stoica a pus ochii şi pe Sovsici, de la NK Zagreb, şi îl are în vedere şi pe brazilianul Leonardo, de la AEK Atena.

- Dilemă pentru banda dreaptă. În mare, Ronny Levy s-a hotărât asupra formulei de start pentru partida de mâine. Totuşi, el ezită în ceea ce priveşte flancul drept al apărării între Novak Martinovici şi Gabi Matei. Ultimul a fost accidentat o bună perioadă, el evoluând în doar două meciuri în pregătiri.

Telex Oţelul

- Au vândut toate biletele. Gălăţenii vor beneficia de o galerie numeroasă la Piatra Neamţ. Toate cele 2.000 de tichete puse la dispoziţia Oţelului au fost vândute către fanii moldoveni, care vor face deplasarea la Supercupă cu câteva autocare.

- Joacă fără achiziţiile noi. Dorinel Munteanu rămâne fidel principiului conform căruia echipa câştigătoare nu se schimbă. Astfel, Frunză, Benga, Ljubinkovici, Chavez şi Skubici, achiziţiile făcute în această vară, vor fi, cel mai probabil, doar rezerve mâine-seară.

- Bute ţine cu Oţelul. Campion mondial la box, Lucian Bute va da lovitura de start a partidei de mâine. „Voi ţine cu gălăţenii mei. Sper să reuşească să înscrie de cât mai multe ori şi să câştige Supercupa", a declarat Bute.

- Dorinel Munteanu omoară spectacolul. Tehnicianul Oţelului se aşteaptă ca meciul de mâine să fie extrem de tacticizat, niciuna dintre echipe nepermiţându-şi să rişte prea mult. „Va fi un meci între două formaţii foarte organizate, foarte bine puse la punct tactic", a comentat „Munti".

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite