Steaua, în urna a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adi Popa (în albastru) e anunţat titular, azi, cu Ekranas
Adi Popa (în albastru) e anunţat titular, azi, cu Ekranas

Roş-albaştrii vor avea, cel mai probabil, doi adversari mai bine cotaţi în grupe.

După 2-0 în tur în Lituania, cu Ekranas, Steaua se poate considera deja calificată în grupele Ligii Europa. Nu s-a întâmplat niciodată, în istoria clubului, ca o echipă a roş-albaştrilor să irosească un astfel de avantaj luat după prima manşă. Astfel că, având în bagaje a noua calificare consecutivă în grupele unei competiţii europene, steliştii se pot gândi deja la următorii adversari.

Pentru prima oară în ultimii ani, Steaua nu va mai fi în primele două urne valorice la tragerea la sorţi pentru grupele Europa League. Coeficientul roş-albaştrilor (26,764), care nu mai conţine punctajele din sezoanele de forţă 2005 şi 2006, a scăzut constant în ultimii ani, fiind acum cel mai mic din precedentele şapte stagiuni.

Aşa că, în proporţie de 99%, echipa lui Reghecampf va fi plasată în urna a treia, cea mai slabă poziţionare din ultimii patru ani, şi va avea doi adversari mai bine cotaţi în grupe. Din prima urnă, în cazul cel mai probabil că vor trece de play-off, cei mai tari sunt Inter Milano, Liverpool, Marseille, Lyon, Atletico Madrid sau PSV, iar din a doua urnă, Stuttgart, Metalist Harkov, Napoli, Bilbao sau Fenerbahçe.

Vaslui şi Dinamo ar fi în urna a patra

Celelalte două formaţii româneşti implicate în play­off-ul Ligii Europa, Vaslui şi Dinamo, au şanse minime de calificare în grupe după ce au pierdut cu 2-0, acasă, în tur. Dacă, totuşi, vor reuşi o calificare-minune, atât Vaslui (13,764 coeficient), cât şi Dinamo (13,264) vor fi în ultima urnă la tragerea la sorţi şi vor avea câte trei adversari mai bine cotaţi.

Reghecampf menajează titularii

Pentru meciul de azi cu Ekranas, care se va disputa pe Ghencea, Reghe va menaja câţiva dintre jucătorii care au evoluat la Vaslui. „Vrem să rotim jucătorii. O să apere Tătăruşanu, nu Stanca", a spus antrenorul Stelei, care nu-i va folosi nici pe Bourceanu şi Chiricheş, păstraţi pentru meciul cu Oţelul, de duminică.

O minune pentru urna a doua

Teoretic, sunt şanse ca Steaua să urce în urna a doua, dar acestea ţin mai mult de domeniul fantasticului. Roş-albaştrii au al cincilea coeficient din urna a treia, astfel încât, pentru a sări în urna a doua, e nevoie ca cinci echipe mai bine cotate să fie eliminate în play-off. După rezultatele din tur, doar Alkmaar şi Twente au de recuperat înfrângeri, în rest, toţi capii de serie au obţinut rezultate favorabile pentru calificare. În plus, dacă Basel a fost eliminată aseară de CFR, elveţienii ar trece şi ei deasupra Stelei şi ar fi nevoie ca şase capi de serie să fie eliminaţi azi.

Ce capi de serie ar putea fi eliminaţi

Echipă    În tur
AZ Almaar    0-1 cu Anji (d)
Twente    1-3 cu Bursaspor (d)
PAOK Salonic    2-1 cu Rapid Viena (a)
Bordeaux    0-0 cu Steaua Roşie (d)
APOEL Nicosia    1-1 cu Nefti Baku (d)
Sporting Lisabona    1-1 cu Horsens (d)

info
info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite