Steaua, în galaxia inteligenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul director sportiv al Stelei, Marcel Popescu, vrea să cumpere în vară jucători pe care-i va testa atât sportiv, dar şi din punct de vedere al caracterului sau al intelectului. Roş-albaştrii se pregătesc să redevină spectaculoşi, iar, în acest sens, Marcel Popescu a fost mandatat să aducă în Ghencea jucători care să se muleze pe noul concept.

Talentul nu mai este singurul criteriu în stabilirea noilor jucători ai Stelei. Enervat de escapadele bahice ale fotbaliştilor din Ghencea, agentul de jucători angajat de Becali îşi doreşte la Steaua fotbalişti inteligenţi. „Degeaba aduci jucători de mare valoare dacă mental nu pot evolua decât la echipe mici. Pentru a face faţă la Steaua trebuie să ai un anumit IQ şi o conduită profesionistă. Nu ca Bonfim, Ricardo sau alţii care se încuie într-un apartament, cumpără multe sticle de vin şi îşi sparg creierii cu manele. De-acum încolo, vom proceda profesionist, ca la toate marile cluburi. Ne vom interesa de fiecare jucător în parte, îi vom testa pe cei pe care îi dorim, iar pentru a ajunge în Ghencea, vor trebui să demonstreze că sunt adevărate modele de urmat. Uman, nu numai sportiv", ne-a explicat Popescu.

Vrea fotbalişti spectaculoşi

Impresarul îşi doreşte ca transformarea roş-albaştrilor să fie totală, iar jucătorii să fie cuminţi, inteligenţi, dar şi spectaculoşi. „Steaua trebuie să-şi recapete identitatea. Să ne amintim exemple precum Hagi, Ilie Dumitrescu, Balint... Fotbalişti extrem de spectaculoşi, dar care îndeplineau toate condiţiile pentru a fi idoli. Mihai Stoica are o bază de date, eu am una, le vom confrunta şi vom aduce jucători sub formă de împrumut, cu opţiune de cumpărare, în funcţie de cum se adaptează. Voi propune numai jucători care să fie titulari, nu rezerve. La Steaua se vrea spectacol, iar eu voi munci în acest sens", a mai punctat Marcel Popescu.

De la „Blocnotes" la Geraldo

În ultimul deceniu, la Steaua s-au perindat o serie de fotbalişti care au impresionat negativ prin declaraţiile uluitoare pe care le-au dat sau „boacănele" pe care le-au păţit. De notorietate sunt Claudiu Răducanu, cunoscut pentru faptul că voia să-şi cumpere o maşină marca „Yacht" şi să locuiască într-un „blocnotes", sau Lucian Burdujan, care şi-a dorit să fie „şters de pe Google" sau a uitat scorul la un meci în care era titular. La polul opus se află jucători precum Geraldo Alves, care şi-a impresionat colegii prin faptul că citeşte, este pasionat de istorie şi urăşte cluburile.

"Ca să ajungi să joci spectaculos ai nevoie de fotbalişti inteligenţi. Nu este suficient doar să ai valoare.''
Gigi Becali patron Steaua

Şefii şi jucătorii, controlaţi de jandarmi

Înaintea partidei de mâine dintre Steaua şi Rapid (20.30, DigiSport), Jandarmeria a anunţat măsuri fără precedent la intrarea în stadion. „Vom controla de la preşedinţii cluburilor până la jucători şi ziarişti", a afirmat reprezentantul Jandarmeriei, colonelul Aurel Moise. Măsura vine după ce jucătorii dinamovişti, la derby-ul din Ghencea, au aruncat fanilor torţe ascunse în fulare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite