Steaua, iertată de UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciul cu Utrecht a fost întrerupt încă din primul minut din cauza torţelor
Meciul cu Utrecht a fost întrerupt încă din primul minut din cauza torţelor

Comisia de Disciplină a forului de la Nyon a amendat clubul cu 15.000 de euro pentru incidentele de la meciul cu Utrecht, astfel că partida cu Liverpool va avea public. Din comisia care a judecat cazul a făcut parte şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, dar „Kaiserul“ nu a avut drept de vot în această speţă.

Steliştii pot răsufla din nou uşuraţi, după ce Comisia de Disciplină a UEFA a decis să sancţioneze clubul doar cu o amendă de 15.000 de euro pentru incidentele din meciul cu Utrecht, din 5 noiembrie. În primul minut al meciului, arbitrul rus Stanislav Suhina a oprit partida, din cauza unei torţe aruncate din Peluza Sud. Fanii de la Peluza Nord au răspuns şi ei cu mai multe petarde. Meciul a fost întrerupt aproximativ două minute, timp în care au mai fost aruncate o torţă de la Peluza Sud şi una de la Peluza Nord. Crainicul stadionului a făcut apel la spectatori să înceteze să mai arunce obiecte în teren, însă arbitrul şi observatorul au notat incidentele în rapoartele lor. "Comisia de disciplină a UEFA a analizat raportul observatorului de la meciul Steaua - Utrecht (3-1) şi a decis să amendeze clubul Steaua cu 15.000 de euro", a notat aseară site-ul oficial al forului european. Steliştii erau recidivişti în acest sezon, ei fiind sancţionaţi cu o amendă de 30.000 de euro şi după meciul din Ghencea cu Napoli, tot din cauza comportamentului suporterilor.

Anul trecut: două etape cu porţile închise

În trecut, forul european a sancţionat mult mai sever clubul din Ghencea. Roş-albaştrii au fost nevoiţi să dispute la Constanţa jocul cu Valerenga Oslo din Cupa UEFA, ediţia 2005-2006, din cauza scandărilor rasiste de la meciul cu Shelbourne, din preliminariile Ligii Campionilor. Anul trecut, ca o consecinţă a bannerului ruşinii de la meciul cu maghiarii de la Újpest Budapesta, Steaua a jucat cu porţile închise două partide din Liga Europa, contra celor de la Şerif Tiraspol şi Saint Patrick's Athletic.

s
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite