Steaua, făcută „tocană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bonfim (stânga)
Bonfim (stânga)

Roş-albaştrii au jucat lamentabil pe terenul Gloriei lui Jean Pădureanu, acolo unde golgheterul Junior Moraes a marcat singurul gol al întâlnirii. Nae Manea a reuşit să-şi învingă rivalii de-o viaţă la primul său meci ca antrenor principal al Bistriţei în Liga I. Manea a fost şi jucător la Gloria, între 1989 şi 1991.

Partida dintre Gloria Bistriţa şi Steaua a fost precedată de un schimb amuzant de replici între Gigi Becali şi Nae Manea. „De acum, când o să joace Steaua o să fie numai ţaca, ţaca, ţaca, tocană, tocană", anunţa, triumfător, Becali. „A zis Gigi că ne face tocăniţă? Vedem ce fel de tocană va ieşi până la urmă. El e învăţat de la oi, de la miei, aici avem alte specialităţi", a replicat, amuzat, Manea.

Pe teren, steliştii au fost foarte departe de aşteptările patronului. Jucătorii lui Lăcătuş au părut că joacă pentru prima dată împreună, iar Tătăruşanu s-a văzut nevoit să scoată rapid mingea din plasă, după ce Junior Moraes a transformat cu siguranţă un penalty obţinut de Ciprian Petre, în urma unui duel cu Bonfim. Reuşita bistriţenilor nu a avut darul de a-i trezi la realitate pe stelişti, aşa că Tătăruşanu a avut în continuare de lucru. Acelaşi Junior Moraes l-a găsit excelent în careu pe fratele său, Bruno, dar brazilianul s-a împiedicat incredibil în minge, deşi era în poziţie ideală. Andrei Mureşan l-a încercat şi el pe Tătăruşanu de la mare distanţă, dar portarul Stelei a fost la post. Primul şut expediat de roş-albaştri pe spaţiul porţii a venit abia în prelungirile primului act!

Exasperat de neputinţa elevilor săi, Lăcătuş a epuizat toate schimbările până în minutul 65, dar tot bistriţenii au fost cei care au controlat ostilităţile. Brandan l-a oprit cu un ultim efort pe Junior Moraes, care scăpase singur în careu, iar Ciprian Petre a greşit şi el preluarea, deşi se afla în poziţie ideală. Kapetanos a vrut să demonstreze şi el că nu şi-a pierdut simţul de golgheter, dar n-a reuşit decât un gol turcesc, iar Steaua a părăsit Ardealul înfrântă.

Gloria Bistriţa 1

Albuţ - Achim, Frăsinescu, Szukala, Velcovici - Keita (Nalaţi 85), Mărginean, A. Mureşan, C. Petre (Predescu 82) - B. Moraes (Băjenaru 75), J. Moraes.
Antrenor: Nae Manea

Steaua 0

Tătăruşanu - Bonfim, Galamaz, Geraldo, Brandan - L. Marinescu (I. Apostol 46), Ricardo - Nicoliţă (C. Matei 58),
B. Stancu, Szekely - Bilaşco (Kapetanos 65). Antrenor: Marius Lăcătuş
Gol: J. Moraes 6 - pen.
Stadion: „Gloria": 6.000
Arbitru: Robert Dumitru

Părăsiţi de fani

Galeria Stelei nu a făcut deplasarea la Bistriţa, din cauza lipsei de legături în transportul feroviar. Deşi au intenţionat să-şi însoţească favoriţii, fanii au renunţat când au aflat că, duminică seara, nu există trenuri de la Bistriţa spre Bucureşti. Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, nu a dus însă lipsă de simpatizanţi. Cei 6.000 de spectatori de la Bistriţa l-au aplaudat în momentul în care roş-albaştrii au ieşit la încălzire.

Marinescu l-a exasperat pe „Lăcă"

Fostul fotbalist al Unirii, Laurenţiu Marinescu, a fost princiala ţintă a reproşurilor lui Marius Lăcătuş în prima parte a meciului. Introdus titular pentru a aduce plusul necesar la mijlocul terenului, stelistul a pierdut majoritatea baloanelor şi a sfârşit prin a fi înlocuit la pauză cu Apostol.

„Dau afară şase jucători în iarnă!"

Kapetanos (nr. 9) a dezamăgit şi aseară şi va părăsi Steaua în iarnă  Foto: Caius Raţiu

Kapetanos (nr. 9) a dezamăgit şi aseară şi va părăsi Steaua în iarnă  Foto: Caius Raţiu

 Patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, a răbufnit la finalul partidei de la Bistriţa. „După meciul ăsta, la revedere şi cu banii! Să depună cum vor pe la Ligă memorii. O să mai plătesc doar cinci-şase jucători care merită, în rest, să fie sănătoşi. Pe la mijloc a fluierat vântul! Asta este, ăştia sunt, eu nu sunt supărat pe ei, că asta e valoarea lor, nu pot mai mult. Dar dacă nu pot, cum am mai spus, atunci du-te cu Dumnezeu! Să se ducă la echipa a doua sau să plece liberi şi să fie sănătoşi. Am dat milioane pe ei, dar să fie sănătoşi, îi dau afară", a spus Becali.

Latifundiarul din Pipera susţine că nici măcar antrenorul Marius Lăcătuş nu va putea să-i schimbe hotărârea. „Dacă am spus că pleacă şase jucători în iarnă, atunci pleacă şase jucători! Marius poate cel mult să spună: «Gigi, dintre cei şase, greşeşti cu ăştia doi», dar nu poate să-mi spună mie Marius că nu pleacă cei şase! Îi dau afară şi aduc alţii în locul lor. Eu nu stau acum să-i zic lui Marius cu cine să joace, că nu mă interesează. Nici nu prea vorbesc cu el. Steaua e ca şi Dinamo acum, fără perspectivă! Nu jucăm nimic!", a concluzionat patronul Stelei.

Pleacă patru dintre cei aduşi de la Unirea

Printre fotbaliştii aflaţi în vizorul europarlamentarului se numără şi patru dintre cei şapte jucători transferaţi la începutul lui septembrie de la Unirea Urziceni: Marius Onofraş, Iulian Apostol, Laurenţiu Marinescu şi Marius Bilaşco. Ceilalţi doi jucători care ar urma să fie puşi pe liber sunt doi dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti din lot, Pantelis Kapetanos şi Stanislav Angelov. Ei au dezamăgit crunt în acest sezon, deşi fiecare dintre ei încasează câte 240.000 de euro pe an!

Lăcătuş: „E o ruşine ceea ce s-a întâmplat"

Marius Lăcătuş şi-a pus elevii la zid după eşecul de la Bistriţa. „Gloria ne-a dominat la toate capitolele. Mă aşteptam ca jucătorii care au intrat pe teren, prin experienţa lor şi valoarea lor, să aducă ceva în plus în joc. Este o ruşine pentru noi toţi şi nu vorbesc doar de rezultat, ci de felul în care ne-am prezentat. De când am venit eu, acesta a fost cel mai slab joc al Stelei. Sper să nu ne mai prezentăm atât de dezastruos, aşa cum am făcut-o la Bistriţa" , a declarat „Fiara". Tehnicianul şi-a reproşat totodată şi alcătuirea echipei: „Nu am luat cele mai bune decizii. Am greşit când am încercat să aduc prospeţime odihnind anumiţi jucători".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite