Steaua, de-a Buşilea prin Supercupă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Oţelul Galaţi a cucerit şi primul trofeu al noului sezon, învingând apatica câştigătoare a Cupei României cu 1-0, prin golul marcat de Laurenţiu Buş. „Amicalele nu contează“  spun oamenii de fotbal atunci când echipele lor nu merg. Totuşi, Steaua a arătat în primul meci al sezonului exact ca în pregătiri: ştearsă şi fără orizont.

Supercupa României reprezintă un trofeu fără miză bănească şi cu o istorie relativ recentă în ţară, dar meciul de deschidere a noului campionat poate oferi o imagine de ansamblu asupra stării a două dintre echipele care ne vor reprezenta în Europa.Oţelul nu s-a schimbat. Dorinel Munteanu se bazează pe aceleaşi principii: muncă, mai multă muncă şi iar muncă. Plus ceva trasee interesante între nişte jucători care au început să se simtă pe teren. Iar Steaua a părut să fi dat ceasurile înapoi cu ceva timp. Criză de soluţii şi mingi lungi aruncate cu disperare spre careul lui Grahovac.

Ocazia uriaşă a lui Galamaz, care a ratat din trei metri, venită din întâmplare la o lovitură liberă a lui Brandan, a rămas singulară în prima parte. Moldovenii au dominat clar, golul superb al lui Buş, reuşit cu o execuţie elegantă la colţul lung, a fost anunţat de golul anulat al lui Perendija, pentru o poziţie de ofsaid la Paraschiv.

Ibeh s-a distrat cu Gardoş

Chiar dacă punctul marcat de Oţelul a venit relativ devreme, în minutul 14, steliştii având tot timpul să reacţioneze, replica lui Ronny Levy a semănat cu cea a lui Mendy la lupta cu Bute: doar ca să fie. Asta chiar dacă Rusescu a alergat ca-n desenele animate „Tom şi Jerry" în jurul balonului, Băjenaru a căzut şi neatins pe teren, iar Gardoş a încercat din răsputeri să-şi păstreze renumele de „Noul Belodedici", batjocorit în câteva rânduri de Ibeh şi compania.

Singurele ocazii, la centrările lui brandan

După pauză, lucrurile s-au mai echilibrat, în sensul că Munti a interpretat aceeaşi partitură din sezonul trecut, când un gol marcat de elevii săi a coincis de cele mai multe ori cu o victorie la limită a Oţelului. Doar din centrările, periculoase, e drept, ale lui Brandan, nu se poate trăi, astfel că Steaua a început noua stagiune la fel cum a ţinut‑o întreg campionatul trecut, în afara scurtei perioade cu Olăroiu, în genunchi, iar Oţelul se pregăteşte de Liga Campionilor cu al doilea trofeu în vitrină.

Un autocar cu fani gălăţeni a luat foc

Un autocar din cele 15 care transportau suporteri gălăţeni la Piatra Neamţ a luat foc în apropierea oraşului Adjud. Toate cele 50 de persoane aflate la bord au părăsit autovehiculul la timp şi nu s-au înregistrat victime. Autocarul a ars aproape complet până când pompierii şi-au făcut apariţia la faţa locului. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza suprasolicitării motorului, autovehiculul fiind unul destul de uzat.

Telex

Costea, blocat de Fisc.  Steaua nu l-a putut folosi aseară pe Mihai Costea întrucât Administraţia Finanţelor din Dolj a blocat înregistrarea transferului la LPF. Oltenii au datorii uriaşe la bugetul de stat, iar Fiscul vrea să încaseze toţi banii plătiţi de Gigi Becali în contul jucătorului.
ll Bute, huiduit de stelişti. Invitat la Piatra Neamţ să dea lovitura de începere a meciului, campionul mondial de box a trecut ieri după amiază pe la Primăria Piatra Neamţ, unde s-a întâlnit cu edilul Gheorghe Ştefan. Acesta i-a dăruit un tricou al Ceahlăului cu numele său. Bute s-a salutat la meci cu jucătorii Oţelului, moment în care fanii stelişti l-au huiduit.

Omagiu lui Ştefan Sameş. Înaintea partidei, cele două echipe au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului căpitan al Stelei. Jucătorii formaţiei din Ghencea au intrat pe teren cu tricouri pe care scria "Întotdeauna printre noi". Sameş a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică la vârsta de 59 de ani din cauza unui cancer nazo-faringian.

Tănase, transportat la spital. Cei doi antrenori au fost obligaţi să facă prima schimbare mai repede decât se aşteptau. Din cauza unor accidentări, gălăţeanul Gabriel Giurgiu a ieşit de pe teren în minutul 4, iar stelistul Cristi Tănase în minutul 10. „Dodel" a suferit o displazie nazală şi a fost transportat la spital. 

Piţurcă, în căutare de selecţionabili. La partida de aseară au asistat şi câţiva oamenii importanţi din sportul românesc. Printre cei care au văzut meciul de la tribuna oficială s-au numărat Mircea Sandu, Victor Piţurcă, Victor Becali şi Gheorghe Ştefan..

Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Costin, Perendija (Sârghi 81), Sălăgeanu - Giurgiu (Viglianti 4), Neagu - Antal, Ibeh, Buş - Paraschiv (Pena 65). Antrenor: Dorinel Munteanu
Steaua: Tătăruşanu - Martinovici, Galamaz, Gardoş, Latovlevici - Nicoliţă, Bic­falvi, Brandan, Cr. Tănase (Băjenaru 10) - Tatu, Rusescu. Antrenor: Ronny Levy
Gol: Buş 14
Stadion „Ceahlăul": 14.000
Arbitru: Robert Dumitru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite