Steaua: Stancu, Surdu şi spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii au reuşit să întoarcă din nou rezultatul, la fel ca în prima etapă, câştigând cu 2-1 derby-ul cu Universitatea Craiova. Primul meci pe Ghencea din noul sezon a ţinut loc de show de prezentare pentru Steaua. Crainicul a anunţat revenirile de marcă, iar fanii au scandat pe rând numele idolilor.

Intrările hotărâte ale „mânjilor" olteni i-au readus la realitate pe stelişti. Dar de la „a vrea" la „a putea" e diferenţă mare. Mai ales când împrospătezi lotul cu 14 achiziţii. Steaua a alternat combinaţiile spectaculoase între „mingicarii" Răduţ, Păcurar, Stancu sau Tănase cu gafe de judeţeană sau momente de apatie. Iar răbdarea nu e punctul forte nici al patronului, nici al fanilor, nici măcar al lui Victor Piţurcă, care i-a luat în câteva serii pe clienţii lui preferaţi, „Dodel", Bănel şi Emeghara.

Stancu, după o combinaţie cu Tănase (18) şi Abrudan, în urma unei centrări a lui Nicoliţă (31), au ratat marile ocazii pentru Steaua. De partea cealaltă, Ţicleanu a sperat la o magie marca Mihai Costea, mezinul familiei ratând singura şansă a „Ştiinţei", după ce a şutat în blocajul format de Geraldo şi Emeghara.

Gol valabil pentru Craiova

Chiar şi 23.000 de oameni pot fi reduşi la tăcere. E nevoie de doar 12 minute. Mai întâi Iliev a punctat în urma unei lovituri de colţ, cu largul concurs al defensivei din Ghencea. (51). Şase minute mai târziu, Costea junior a amuţit până şi pe cel mai optimist fan, însă asistentul a ridicat fanionul, indicând aiurea un ofsaid la Gargorov. Văzându-se cu sărbătoarea stricată, oltenii s-au pus pe apărare, mizând şi pe lipsa de luciditate a mijlocului stelist.

Dar cu stadionul plin, până şi greşelile pot fi acoperite cu entuziasm. Aproape invizibil până atunci, „Motanul" a speculat o minge venită din bară după un corner reluat de Geraldo, marcând pentru 1-1. Oltenii au recurs spre final la simulări, iar dintr-o astfel de fază s-a născut şi golul victoriei steliste. Deşi Găman era căzut pe teren, Latovlevici a trimis o torpilă în bară, iar Surdu a reluat în poarta goală, acordând încă o săptămână de răgaz, „proiectului
Piţurcă".

2 - 1

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - Răduţ, D. Stoica, Păcurar (Surdu ‘66) - Nicoliţă, B. Stancu (Bicfalvi ‘82), Cr. Tănase.
Manager general: Victor Piţurcă
Univ. Craiova: Lung jr. - Dănănae, V. Găman, Iliev, M. Ciucă - Bărboianu, Dilevski (Al. Piţurcă ‘82) - Prepeliţă, Gargorov (Wobay ‘73), M. Costea - Dina (Stoianof ‘70). Antrenor: Aurică Ţicleanu
Goluri: B. Stancu 67, Surdu 78 / Iliev 51
Arbitru: Marius Avram (Bucureşti)
Stadion „Steaua": 23.000

Show pentru Piţi şi Ienei

Un an şi jumătate. Atât s-a scurs de când stadionul Ghencea n-a mai fost plin. După un sezon de contestări, fanii au revenit alături de echipă pentru a le face o primire extraordinară lui Victor Piţurcă, Emeric Ienei, aplaudaţi îndelung, dar şi celorlalte foste mari glorii recent întoarse la club. "Ienei, simbol stelist de primă clasă. Te întâmpinăm cu un călduros: bine ai venit acasă!", au scris fanii. Cele câteva sute de suporteri olteni au fost reduse la tăcere de cântecele şi scandările galeriei Stelei, auzindu-se decât foarte rar. Torţele, fumigenele şi tobele de la cele două peluze au reprezentat promisiunea că, în acest campionat, fanii Stelei vor susţine din nou echipa. Totuşi, ultraşii au ţinut să le atragă atenţia conducătorilor că nu i-au uitat.

„Alături de cei ce rămân consecvenţi: Pleacă din Ghencea", s-a putut citi pe un banner. "Argăseală... Pe partea economică", a stat scris pe un altul, aluzie la înjurăturile pe care Becali i le-a adresat unui reporter de la Antena 1, în urmă cu cinci ani.

Telex

Dorin Goga, pe lista lui Piţi. „Piţurcă va mai lua doi-trei jucători, după ce se va consulta şi cu Gigi Becali, că el îi dă banii", a explicat preşedintele de onoare al Stelei, Viorel Păunescu. Surse autorizate susţin că printre cei vizaţi de manager se numără şi atacantul Dorin Goga de la FC Timişoara.

Bişniţarii, reţinuţi de jandarmi. Înaintea meciului, câţiva bişniţari încercau să comercializeze bilete la preţuri triple faţă de cele oficiale, însă au fost imediat reţinuţi. „Avem oameni îmbrăcaţi în civil care veghează ca speculanţii să aibă soarta pe care o merită", a explicat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.

„Mache", curierul lui Gigi Becali. Fostul team-manager Marius Ianuli a luat loc aseară la masa presei. Înaintea partidei, Gigi Becali i-a ordonat să-i aducă o foaie cu un posibil imn al echipei, scris de un suporter, iar acesta s-a conformat imediat. Altfel, golgheterul Pantelis Kapetanos n-a fost nici ieri trecut pe foaia de joc, din cauza unei uşoare accidentări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite