Steaua: „Adio, titlu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată după mulţi ani, roş-albaştrii admit că nu mai contează cu şanse reale în lupta pentru primul loc. Noile obiective pentru retur: poziţia secundă în clasament şi câştigarea Cupei. Printr-o eventuală atingere a ţintelor stabilite pentru partea a doua a sezonului, steliştii speră să ajungă în Liga Campionilor via play-off şi să cucerească un trofeu după cinci ani.

Deşi la prima vedere bilanţul amicalelor jucate în stagiile de pregătire din Turcia pare satisfăcător, şefii Stelei nu sunt deloc optimişti în privinţa şanselor roş-albaştrilor de a mai câştiga titlul. Atât patronul Gigi Becali, cât şi managerul general, Mihai Stoica, susţin că obiectivele pentru retur sunt ocuparea locului secund în campionat şi câştigarea trofeului în Cupa României. Gigi şi Meme îl contrazic astfel pe Lăcătuş, singurul care insistă, cel puţin la nivel declarativ, că diferenţa de zece puncte care desparte Steaua de liderul Oţelul nu este imposibil de remontat.

„Nu-mi place să mai aud expresia: «Ne aşteaptă 16 finale». Ce dracu' finală ne mai aşteaptă dacă facem vreun pas greşit la Craiova? E clar că cel mai bine e să ne axăm pe Cupă", a explicat recent Mihai Stoica.

Abonaţi la Locul 2

În istoria recentă, roş-albaştrii s-au mai întâlnit cu două situaţii extrem de dificile la sfârşitul sezonului de toamnă. În campionatul 2006-2007, Steaua se afla la 11 puncte de liderul Dinamo la finalul turului, iar în sezonul 2007-2008 la nouă puncte în spatele celor de la CFR Cluj. De fiecare dată, formaţia din Ghencea a încheiat campionatul pe poziţia a doua, aşa că obiectivul cuplului Gigi Becali - Mihai Stoica fixat pentru anul acesta pare a fi unul realizabil.

Lăcătuş, luat la mişto

Un alt motiv pentru care în Ghencea nu se mai vorbeşte de titlu este şi antrenorul. Marius Lăcătuş nu se mai bucură deloc de susţinere şi a rezistat întrucât Gigi Becali nu a găsit o soluţie viabilă pentru a-l înlocui! Latifundiarul l-a ironizat pe tehnician ori de câte ori a avut ocazia. Mai nou, patronul i-a ştirbit şi autoritatea antrenorului, după ce a anunţat că Mihai Stoica este adevăratul stăpân la echipă. „I-am dat telefon lui Meme şi i-am zis că el răspunde de antrenor, de «Mache» Ianuli, de cum joacă echipa, de tot! Nu mai accept nicio abatere disciplinară", a anunţat Becali, făcând aluzie la faptul că „Fiara" nu e în stare să-i ţină pe fotbalişti în frâu!

"Dacă nu vom fi mai puternici în retur, va fi o tragedie, pentru că deja suntem pe locul 7. Îmi trebuie lentile de contact să văd unde e Oţelul!"
Mihai Stoica  manager general Steaua

"Ca să spun că avem şanse la titlu, trebuia să le fi bătut pe toate adversarele din amicale cu 4-0. Din câte am înţeles, nu se întrevede nimic la orizont în ceea ce ne priveşte."
Gigi Becali  patron Steaua



Lăcătuş, demis pe parcurs?

Situaţia antrenorului Marius Lăcătuş s-ar putea înrăutăţi dacă roş-albaştrii nu vor reuşi să câştige meciul de la Craiova, din prima etapă a sezonului de primăvară. Pentru a nu compromite nici şansele de a ocupa locul secund la final, n-ar fi exclus ca Gigi Becali să ia decizia de a-l înlocui pe cel poreclit „Fiara". Varianta cea mai plauzibilă ar fi readucerea lui Mihai Stoichiţă până în vară, dar se poate şi ca latifundiarul să încerce să-l convingă pe Victor Piţurcă să revină în Ghencea!

N-ar mai fi cap de serie în Ligă

Chiar dacă vor ocupa locul secund la finalul sezonului, steliştii nu vor mai beneficia de statutul de cap de serie în preliminariile Ligii Campionilor, aşa cum s-a întâmplat în ultimele sezoane. Începând din vara lui 2011, în clasamentul coeficienţilor nu va mai conta deloc sezonul 2005-2006, cel în care roş-albaştrii au ajuns în semifinalele Cupei UEFA. De aceea, de acum încolo, în preliminariile Ligii, Steaua va fi exact în situaţia în care au fost Poli Timişoara şi Unirea Urziceni, care au avut parte de adversari ca Şahtior Doneţk, VfB Stuttgart şi Zenit St. Petersburg în tentativa de a ajunge în grupele Ligii de pe locul doi în campionat. Nici bănăţenii, nici ialomiţenii n-au reuşit acest lucru, fiind eliminaţi în faţa unor formaţii mult mai puternice.

Geraldo a revenit cu gol

Marius Lăcătuş a folosit, aseară, în ultimul test înainte de începerea campionatului, o echipă destul de apropiată de cea pe care o va folosi la Craiova, în etapa a 19-a a Ligii I. La capitolul câştiguri se pot nota ambii stoperi titularizaţi de „Fiară", Galamaz şi Geraldo, ultimul reuşind să şi deschidă scorul cu o execuţie de atacant. Marinescu rămâne de neclintit în primul „11" ca mijlocaş central, însă Dică a arătat că mai are până să-l facă uitat pe Bogdan Stancu. „DiCanio" e mult mai lent decât vârful transferat la Galatasaray şi, spre deosebire de „Motan", joacă mai mereu cu spatele la poartă. De asemenea, toţi jucătorii tineri au dispărut din echipa de bază, având în vedere că Lăcătuş preferă să meargă pe mâna fotbaliştilor consacraţi.

Burdujan, nici măcar rezervă

Amicalul cu Debreţin a dovedit încă o dată că tehnicianul roş-albaştrilor are motive să plângă după cei doi golgheteri pierduţi, Stancu şi Kapetanos. Surdu nu e deloc eficient ca vârf împins, aşa cum a fost utilizat în prima repriză, iar Bilaşco e încă departe de atacantul care făcea furori la Unirea Urziceni. Noua achiziţie, Lucian Burdujan, n-a jucat deloc aseară, atacantul fiind încă în urmă cu pregătirea fizică, având în vedere că a jucat ultimul său meci oficial la data de 12 noiembrie 2010, când a bifat 67 de minute în partida FC Vaslui - Astra. 

1 - 1

Steaua (prima repriză): Tătăruşanu - Bonfim, Galamaz, Geraldo, Brandan - Bicfalvi,
L. Marinescu - Nicoliţă, N. Dică, Szekely - Surdu
Steaua (repriza a doua): Stanca - Bonfim (E. Baciu), Martinovici, Geraldo (Onicaş), Brandan (Emeghara) - Gardoş,
L. Marinescu (Răduţ) - Nicoliţă, N. Dică (Onofraş), Szekely
(C. Matei) - Bilaşco
Antrenor: Marius Lăcătuş
Debreţin VSC
(locul 4 în prima ligă din Ungaria)
Pentru Steaua a marcat: Geraldo (27)
Partida s-a disputat în Antalya.

Rezultatele din amicale

Steaua - Hoffenheim II 2-0
Szekely, Ricardo
Steaua - Kapfenberger 1-1
Răduţ
Steaua - Şerif Tiraspol 4-0
Dică - 3, Galamaz
Steaua - Dinamo Zagreb 1-1
Bilaşco
Steaua - Lech Poznan 1-2
Nicoliţă
Steaua - FC Koper 1-0
Surdu
Steaua - Steaua Roşie Belgrad 0-0

„Lato", refăcut miraculos

Steliştii îşi freacă mâinile de bucurie pentru că au luat hotărârea de a-l trimite pe Iasmin Latovlevici (foto) să se opereze în străinătate. După intervenţia chirurgicală care i-a ridicat rinichiul drept la nivelul celui stâng, efectuată de reputatul profesor Jens-Uwe Stolzenburg din Leipzig, fundaşul stânga va reîncepe antrenamentele alături de echipă în numai două săptămâni! Dacă toate vor decurge conform planului, „Lato" poate fi chiar luat în calcul de către Marius Lăcătuş pentru partida cu FC Braşov, programată la 5 martie. „În mod normal, recuperarea ar fi durat minimum două luni dacă jucătorul ar fi fost operat în România", a explicat un apropiat al grupării din Ghencea. 

A fost la un pas să se lase de fotbal

Iasmin Latovlevici n-a fost deloc ocolit de probleme de-a lungul vieţii. A fost bolnav de astm în copilărie, iar în urmă cu şase ani a intenţionat să se lase de fotbal după ce fusese refuzat, în numai câteva zile, de FC Bihor, CFR Cluj şi respectiv FC Braşov. „Nu mai voiam să stau sub nicio formă la Golf Timişoara, echipa unde eram legitimat. Până la urmă am fost oprit la CFR Timişoara, «satelitul» celor de la Poli. Hagi a fost cel care m-a adus la prima echipă a bănăţenilor, lui îi datorez ascensiunea mea în fotbal", a povestit recent stelistul. 

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite