Stanislav Angelov: „Nu l-am obligat pe Gigi să-mi dea salariu mare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgarul, care s-a înţeles cu ciprioţii de la Anorthosis Famagusta, explică de ce nu a vrut să renunţe la banii din contract. Mijlocaşul de 32 de ani spune că el nu ar fi vrut să părăsească Steaua, dar lasă de înţeles că a fost silit să ia această decizie de Gigi Becali, care a vrut să-i reducă salariul.

„Adevărul": Stanislav, din România te deranjăm, care e situaţia ta la Steaua?

Stanislav Angelov: Eu mai am contract cu Steaua încă doi ani şi aş fi vrut să mi-l duc la capăt. Dar..

Pleci din cauza lui Gigi Becali, care a zis că nu te mai vrea la echipă?

Nu mă afectează pe mine ce spune el, e treaba lui ce declară presei şi ce vorbeşte. Dar mie mi s-ar fi părut normal ca antrenorul să vină şi să -mi spună că renunţă la mine, nu să văd prin presă ce zice patronul...

Se pare că problema cea mai mare este salariul tău. Eşti de-acord cu o micşorare?


Uite, eu sunt în vacanţă cu familia. Nu vreau să vorbesc prea multe. Dar mi-am oferit singur banii? Am obligat pe cineva să-mi ofere vreo sumă? Nu. Ei mi-au propus acest contract, iar eu l-am acceptat. Aşa că nu văd unde e problema. Eu nu aş fi vrut să plec de la Steaua. De-abia începusem să înţeleg cum merg lucrurile aici, să joc... De ce să părăsesc clubul?!

Negocierile pentru aducerea ta au decurs destul de greu... Nu-ţi pare rău că pleci?

Păi, mi-a fost greu să plec din Germania pentru a veni la voi. A fost o decizie dificilă, mai ales entru familia mea, care contează cel mai mult pentru mine.

Te-au afectat şi schimbările de antrenori?

La început n-am înţeles mare lucru din ele. Eu nu ştiu limba română şi nu ştiu de ce a plecat un tehnician şi a venit altul, până la urmă, asta e situaţia. Pe mine m-a adus Victor Piţurcă, el mi-a zis că vrea să facă o echipă tare şi să ia titlul. El a plecat, noi am continuat atunci. Asta e situaţia.

Cum a fost adaptarea în România?


N-am apucat să mă obişnuiesc. Mi-a fost foarte greu. Totul e diferit faţă de ce era în Germania, la Cottbus, unde am jucat. Antrenamentele, jocurile, organizarea, felul în care am muncit sunt toate diferite faţă de acolo. La voi e cam ca în Bulgaria, dar eu mă dezvăţasem de modul în care se lucrează acolo.

Care au fost prietenii tăi cei mai buni din Ghencea?

N-am apucat să-mi fac mulţi amici, dar m-am înţeles bine cu Martinovici şi Latovlevici. Cu ei ieşeam să mâncăm sau să mai petrecem timpul împreună.

Deci, până la urmă, vei pleca...

Gata, nu mai pot să vorbesc. Vedem ce se va întâmpla în aceste zile. Dacă nu se va rezolva transferul, mă voi prezenta pe 10 ianuarie la reunire şi voi avea o discuţie cu oficialii Stelei şi voi putea vorbi mai mult.

"Angelov nu e mijlocaşul pe care mi-l doream, nu e nici ofensiv, nici defensiv. Va pleca acum, în iarnă, pentru că are şi salariul foarte mare."

Gigi Becali
finanţator Steaua

Impresarul lui Angelov: „Are trei oferte din străinătate!"

Bulgarul Angelov e ca şi plecat în Cipru, el înţelegându-se de principiu cu Anorthosis Famagusta, dar mai e dorit şi de alte formaţii, după cum afirmă agentul său, Toni Stanislav.

„Voi veni în ianuarie pentru a discuta cu domnul Becali despre viitorul lui Stanislav la Steaua. Este adevărat că are mai multe oferte din străinătate, mai precis trei, de la echipe din Cipru, Germania şi Austria", a declarat impresarul lui Angelov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite