Stănescu, dog german

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă noul star al „câinilor“, mijlocaşul de 17 ani născut în Germania. Cel mai tânăr jucător din lotul lui Andone, Raphael Stănescu, omul care a marcat golul doi al „câinilor“ din amicalul cu Obolon Kiev, adoră să se distreze cu prietenii în cluburi.

După ce roş-albii s-au despărţit în această iarnă de mai mulţi jucători cu „firmă" şi cu salarii mari, antrenorul din „Ştefan cel Mare" a fost obligat să promoveze la echipa mare tineri crescuţi în curtea lui Dinamo.

Raphael Stănescu este unul dintre puştii pe care „câinii" îi aşteaptă să explodeze în retur. Andone l-a luat cu el în cantonamentul din Antalya şi chiar îl foloseşte în amicale. Mijlocaşul de 17 ani a intrat în testul cu Obolon Kiev, iar încrederea „Fălcosului" nu a fost trădată. Stănescu a marcat pentru 2-0, având o evoluţie apreciată de toată lumea.

E fan Ronaldinho

I s-a spus „noul Mateuţ", „noul Adrian Cristea" şi „noul Claudiu Niculescu", dar el îl apreciază pe Ronaldinho. Şi ţine cu AC Milan. Până să calce pe urmele starului brazilian, Raphael are grijă să parcurgă toate etapele fotbalistului talentat, dar care a plecat de jos.

Când Dinamo e acasă, merge la antrenamente cu metroul, pe ruta Crângaşi - Ştefan cel Mare, iar printre şedinţele de pregătire, nu uită să facă prezenţa la orele Liceului Benjamin Franklin, unde învaţă în clasa a XI-a.

Stănescu a fost coleg de liceu cu un alt „câine" în vogă, Marius Alexe. Ca oricărui puşti de 17 ani, dinamovistului îi place să meargă prin cluburi şi la diferite chefuri. Când alege să iasă la distracţii, Raphael preferă compania unor alţi tineri fotbalişti de la Dinamo, cum ar fi portarul de la echipa a doua, Robert Dănciulescu.

Familia lui a emigrat după revoluţie

De ce prenumele lui Stănescu este „Raphael"? Pentru că jucătorul lui Dinamo s-a născut în Germania. Familia lui a emigrat în sudul Germaniei, în landul Baden-Wuerttemberg, în 1990. După câţiva ani petrecuţi acolo, familia Stănescu s-a întors în România, iar la vârsta de 7 ani Raphael a mers la grupele de copii ale „câinilor".

"Chiar dacă nu e foarte înalt, are talentul lui Mateuţ. Raphael Stănescu o să ajungă mare fotbalist, am încredere în el."
Ioan Andone
antrenor Dinamo

E în atenţia lui Săndoi

În cantonamentul din Antalya, puştiul a reuşit să câştige simpatia majorităţii veteranilor din lotul lui Andone. Ionel Dănciulescu, de două ori mai în vârstă decât speranţa roş-albilor, îl laudă pe colegul său de câte ori are ocazia.

„Este unul dintre cei mai talentaţi jucători de la noi", a spus „Danciu-gol" despre Stănescu, cel care se află acum în atenţia lui Emil Săndoi pentru a face saltul de la juniorii României la naţionala de tineret, care va începe în acest an campania de calificare pentru CE din 2013.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite