Stancu i-a „înviat“, Stancu i-a „îngropat“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stancu a marcat două goluri pentru Steaua, după care a ratat două ocazii uriaşe
Stancu a marcat două goluri pentru Steaua, după care a ratat două ocazii uriaşe

Campionii en-titre au smuls un egal în Ghencea, la capătul unei reprize secunde în care roş-albaştrii au ratat din toate poziţiile. „CFR Cluj e ca un animal rănit, care ar face orice să scape cu viaţă“, spunea Emeric Ienei cu puţine momente înaintea fluierului de start.

Bătrânul om de fotbal a avut şi de această dată dreptate. Nu trecuseră decât câteva minute din meci când Hora l-a depăşit uşor pe visătorul Latovlevici şi a trimis o pasă ideală pentru Culio în centrul careului, iar fostul zidar l-a păcălit pe Tătăruşanu şi a trimis mingea în plasă. Portarul Stelei s-a revanşat însă câteva momente mai târziu, la şutul lui Traore.

Steliştii au revenit însă rapid în joc. Nuno Claro l-a agăţat pe Kapetanos în careu, iar golgheterul Bogdan Stancu a transformat cu siguranţă lovitura de pedeapsă corect acordată de către Marius Avram. Echilibrul de pe tabelă s-a păstrat în continuare şi pe gazon. Culio a încercat din nou poarta, din afara careului, dar balonul a trecut la o palmă de bara porţii lui Tătăruşanu, în timp ce Surdu l-a luat la ţintă pe Nuno Claro la ultima fază a primei reprize. De la cabine, Steaua a dat senzaţia că vrea mai mult. Tănase, Surdu şi Stancu au regizat un atac de manual, finalizat de „Motan" din zece metri.

Traore a ratat două ocazii uriaşe

Acelaşi Stancu îşi putea desăvârşi hattrick-ul, însă a şutat direct în Nuno Claro, la o fază în care scăpase complet liber. Kapetanos şi Surdu au trecut şi ei pe lângă majorarea scorului, şutând în blocaj, respectiv pe lângă poartă, făcându-i pe spectatori să se întrebe dacă nu cumva campionii au rămas de fapt la vestiare în pauză, iar locul lor a fost luat de nişte amatori. A salvat însă impresia Sixto Peralta, fotbalistul pe care conducătorii clujenilor îl trimiseseră în vară să se antreneze prin parcuri. Argentinianul a reuşit să egaleze pe final, din centrarea lui Culio, într-un moment în care Gigi Becali se pregătea deja să deschidă şampania în lojă. Mai mult, Traore a ratat incredibil victoria în minutele 89 şi 90.

" Nu mai sperăm la titlu, suntem obligaţi să jucăm la locul doi, poate avem noroc la tragerea la sorţi. CFR a avut două ocazii şi a dat două goluri. "
Gigi Becali, patron Steaua

" La 2-1 trebuia să ţinem de rezultat. Nu am făcut acest lucru, am greşit şi am fost egalaţi. Când nu ai şansă într-un meci, nu ai nici la titlu. Nu avem ce să-i reproşăm lui Stancu, a dat două goluri "
Helmuth Duckadam preşedinte Steaua

2 - 2

Steaua: Tătăruşanu - Bonfim, Geraldo, Galamaz, Latovlevici - Gardoş, Brandan - Surdu (Marinescu 72), Stancu (Bilaşco 84), Tănase - Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş
CFR: Nuno Claro - Panin, Cadu, Rada, Edimar - Hora (E. Kone 74), Kivuvu, Peralta (E. Dică 88), Culio - Bjelanovici (Bastos 65), Traore. Antrenor: Alin Minteuan.
Goluri: Stancu 28-pen, 50 / Culio 10,
Peralta 82
Stadion „Steaua": 11.000
Arbitru: Marius Avram

Meme s-a agitat ca un leu în cuşcă

Mihai Stoica a dat indicaţii din spatele lui Lăcătuş Foto: M. Vilău

Mihai Stoica a dat indicaţii din spatele lui Lăcătuş Foto: M. Vilău

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a fost aplaudat de toţi cei 11.000 de fani prezenţi la stadion, la revenirea sa ca oficial al roş-albaştrilor după mai bine de trei ani de pauză. Imediat după ce i-au făcut primirea oficialului stelist, suporterii au început să scandeze injurii la adresa lui Vasile Maftei şi a Rapidului, ca urmare a faptului că Stoica declarase că vrea să-l transfere pe fostul căpitan al giuleştenilor în această iarnă. Meme a luat loc pe banca de rezerve, acolo unde a avut un comportament de ultras pe toată durata partidei. A ieşit la marginea suprafeţei tehnice la fiecare fază mai importantă, nu s-a ferit chiar să mai dea şi indicaţii din când în când, iar în momentul în care grecul Kapetanos a primit penalty a sărit şi l-a luat în braţe pe antrenorul Lăcătuş.

Cantonament la „Parliament"

Mihai Stoica a venit cu iniţiativa ca roş-albaştrii să nu-şi mai petreacă zilele de cantonament la stadion, ci la un hotel de patru stele, Parliament, situat în centrul Bucureştiului, chiar lângă Casa Poporului. Propunerea a fost aprobată de către Gigi Becali, aşa că a intrat în vigoare chiar de aseară, după partida cu CFR Cluj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite