Stancu i-a cucerit într-un minut!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primul meci în tricoul lui Galatasaray, fostul stelist a impresionat deşi a avut mingea la picior doar 56 de secunde. Venirea lui Bogdan Stancu la Istanbul îi ameninţă internaţionalului ceh Milan Baros postul de titular în echipa lui Hagi.

„Ei sunt noii lei!", a scris ieri cotidianul turc „Fanatik", remarcând prestaţia debutanţilor Yekta şi Bogdan Stancu în meciul cu Sivasspor (1-0). Chiar dacă n-a fost titular, „Motanul" a profitat de absenţele din ofensiva Galatei (Baros, Arda, Kewell), fiind trimis pe teren de Gică Hagi în ultima jumătate de oră a partidei, la scorul de 0-0.

„Am încercat să fac tot ce am putut mai bine. Evident că mai am nevoie de timp pentru a mă obişnui cu colegii", a spus, la final, noul idol al suporterilor „Cim Bom".

Au fost de-ajuns 32 de minute pentru ca fanii de pe „Türk Telekom Arena" să-l „citească" pe Bogdan Stancu. Tehnic şi curajos, românul a avut mingea la picior doar 56 de secunde, suficient pentru două acţiuni personale de fineţe, completate cu alte atingeri de balon inspirate. „Atunci când va reveni, Milan Baros trebuie să se teamă de Stancu!", a fost concluzia celor de la „Hurriyet".

Un fundaş l-a salvat pe Hagi

Când echipa sa intră în criză de timp, una dintre soluţiile tactice ale lui Hagi este avansarea în careul advers a masivului fundaş central Servet Cetin. De altfel, ultimele două victorii „oficiale" ale Galatei, singurele din 2011, au fost influenţate de această mutare.

Mai întâi cu modesta Şekerspor, 3-1 în Cupă, când Cetin a marcat golul egalizator, apoi cu Sivasspor (1-0), când Hagi a apelat din nou la fundaşul-golgheter pentru a decide partida.

"Trebuie să mai avem puţină răbdare cu Stancu. Ar mai putea dura ceva timp până se va adapta."
Gică Hagi
antrenor Galatasaray

Culio - titular, Zapata - în tribune

Dacă Bogdan Stancu a avut şansa să îmbrace în premieră tricoul Galatei, un alt fost stelist, portarul Robinson Zapata, a rămas în afara lotului folosit de Gică Hagi, privind meciul din tribune.

În schimb, Culio (foto) pare să-şi fi câştigat un loc de titular pe flancul stâng al liniei de mijloc. Cel puţin deocamdată, argentinianul profită din plin de problemele medicale ale căpitanului Arda Turan şi de absenţa australianului Kewell, plecat la Cupa Asiei.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite