Stancu, salvat de „Dodel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stancu (stânga) a marcat de două ori, dar a irosit pe final două ocazii mari care puteau aduce trei puncte Stelei
Bogdan Stancu (stânga) a marcat de două ori, dar a irosit pe final două ocazii mari care puteau aduce trei puncte Stelei

Forma bună pe care o traversează golgheterul Ligii I i se datorează în mare măsură şi lui Cristi Tănase, fotbalist alături de care a copilărit la juniorii lui FC Argeş. Bogdan Stancu e noul idol din Ghencea, în timp ce bunul său prieten, Cristi Tănase, e tot mai contestat. Puţină lume ştie însă că „Dodel” a fost decisiv în revenirea „Motanului”.

Ajuns la Steaua în 2008, tânărul atacant Bogdan Stancu a avut mari probleme de adaptare. Fire introvertită, Stancu nu comunica prea mult cu colegii săi de vestiar, având probleme şi în a se înţelege cu antrenorii care s-au perindat pe Ghencea, ajungând, la un moment dat, şi în colimatorul patronului Gigi Becali. Un an mai târziu, „Motanul" şi-a început ascensiunea. Motivul? Cel mai bun prieten al său, Cristi Tănase, a fost cumpărat de la FC Argeş, iar „Dodel" l-a ajutat pe Bogdan să se acomodeze la viaţa din Bucureşti, dar şi la cerinţele Stelei.

Practic, Stancu a devenit mult mai sociabil şi deschis, devenind în ultimul timp una dintre vocile importante ale vestiarului. „Pe Stancu l-am crescut de la 8 ani. Tănase a venit pe la 14 la noi, la juniori. Dar din momentul în care Cristi a ajuns la echipă, cei doi au fost de nedespărţit. La antrenamente, în oraş, pe-afară... Tot timpul au stat doar împreună. Tănase are un rol important în ceea ce priveşte forma lui Stancu. El e mai expansiv şi, în felul ăsta, îl ajută mult pe Bogdan, care e mai închis în el de obicei", ne-a povestit Mihăiţă Ianovschi, fostul antrenor al celor doi de la juniorii lui FC Argeş.

Liderii actualei echipe din Ghencea s-au mutat în zona Decebal, din Bucureşti, tocmai pentru a fi mai aproape unul de celălalt. La antrenamente merg împreună, însă şi în viaţa din afara gazonului sunt văzuţi mereu unul lângă celălalt, fie că e vorba de o ieşire la biliard, la film sau la masă.

„Au fost colegi de cameră încă de la juniori. Apoi la naţionala de tineret, iar acum la Steaua. Şi când nu jucau la aceeaşi echipă se întâlneau prin Piteşti şi încingeau o miuţă pe teren sau ieşeau la o bere pentru a mai depăna amintiri. Avantajul lor de mici este că au fost cât se poate de normali. Conştienţi cât sunt de valoroşi, şi-au dat seama că dacă se ţin de treabă pot ajunge mari. Şi vor ajunge", a mai punctat Ianovschi.

Stancu a vrut să se lase de fotbal

Bogdan Stancu a trecut prin clipe dificile pe vremea când activa la juniorii lui FC Argeş. După ce şi-a pierdut tatăl, pe când avea 14 ani, „Motanul" a vrut să renunţe la fotbal. „L-am găsit după vreo două săptămâni la un concurs de tenis cu piciorul. I-am spus: «Băi, băiatule, mâine să te prezinţi la antrenament, că altfel te mănânc!». De-atunci n-a mai lipsit de la pregătire", ne-a mărturisit Mihăiţă Ianovschi.

"Cu Stancu mă înţeleg foarte bine şi în afara terenului, este un băiat foarte bun. Sunt convins că împreună putem să ajutăm Steaua foarte mult."
Cristi Tănase căpitan Steaua

"Sper ca Tănase să nu mai fie înjurat! E prietenul meu şi ştiu ce poate. Am mare încredere în el şi îmi doresc ca spectatorii să nu-l mai fluiere."
Bogdan Stancu atacant Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite