Stancu: „Ţinta mea e Occidentul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Stancu a marcat cu o execuţie de efect la primul său joc ca titular pentru formaţia lui Gheorghe Hagi. În ciuda reuşitei fostului stelist, „Cim-Bom” a pierdut cu 2-3 prima manşă a „dublei” cu Gaziantepspor din sferturile Cupei Turciei.

Mulţi au sugerat că cele cinci milioane de euro plătite de Galatasaray pentru golgheterul Stelei a fost un preţ „umflat". S-a spus că turcii au achitat această sumă nu datorită valorii lui Stancu, ci la insistenţele lui Ioan Becali şi ale lui Gheorghe Hagi. Pe teren, joi seară, „Motanul" le-a dat o palmă contestatarilor săi! La primul său meci ca titular pentru Galata, fotbalistul de 23 de ani a făcut senzaţie. Internaţionalul român şi-a arătat clasa, în minutul 63, când a marcat cu un şut superb, de la marginea careului. Prin reuşita lui Stancu, Galata a preluat conducerea cu 2-1 pe tabelă, însă până la final a cedat cu 3-2 din cauza slăbiciunilor din apărare. Stancu a fost integralist şi printre puţinii jucători remarcaţi, în mod pozitiv, de presa turcă.

Mâine, titular în campionat

„Mă bucur foarte mult că am marcat şi sper să nu mă opresc aici. Le mulţumesc fanilor pentru că m-au susţinut. Va fi foarte greu să prind tot timpul un loc de titular. M-am integrat foarte bine, sper să nu fie probleme pe viitor. Am găsit un grup primitor aici. Nu e mare deosebire între campionatul din România şi cel din Turcia. Sper ca evoluţiile mele să fie o rampă de lansare spre campionatele puternice din Occident", a spus „Motanul".

Zapata n-a convins

Foarte probabil, Stancu va rămâne titular la Galata şi în partida din campionat de pe teren propriu cu Eskisehirspor. Întâlnirea este programată pentru mâine şi va fi transmisă de Digi Sport de la ora 20.00. Nu numai Stancu a fost integralist la Galatasaray în meciul din Cupă cu Gaziantepspor. Ceilalţi doi jucători transferaţi de Hagi din Liga I, mijlocaşul argentinian, Juan Culio şi portarul columbian, Robinson Zapata, au jucat şi ei din primul minut şi au rămas pe teren până la final.  Culio a avut o evoluţie apreciată, reuşind pasa din care Kazim Kazim a înscris primul gol pentru "Cim-Bom". Zapata, în schimb, nu a prins o zi bună. A scos de trei ori mingea din plasă şi a avut partea sa de vină la cel de-al treilea gol al gazdelor. Presa turcă a notat şi că portarul a comis şi un penalty în minutul 89, însă arbitrul a trecut cu vederea infracţiunea.

"Am găsit un grup primitor aici. Nu e mare deosebire între campionatul din România şi cel din Turcia."
Bogdan Stancu atacant Galatasaray

Ce zic turcii de Stancu

Fanatik": Românul a fost singurul jucător bun de la Galatasaray şi a marcat un gol de generic.
Takvim": Stancu a înscris un gol elegant.
Gazeteport.com": Stancu a şutat perfect la golul doi al Galatei.
Vatan": Bogdan Stancu realizează faze de o calitate foarte bună. Are o inteligenţă în joc cum nu au mulţi fotbalişti la Galata. Ar străluci şi mai mult într-o echipă organizată.
Fotomac": Stancu a înscris cu un şut superb. Este un fotbalist bun.

„Regele" a fost desfiinţat de ziua lui



Aniversare tristă pentru Gică Hagi (foto), cel care azi împlineşte 46 de ani. După înfrângerea din Cupă, în deplasare, la Gaziantepspor, "Regele" a fost desfiinţat de jurnaliştii turci. „A făcut un prim «11» inoportun, iar schimbările au fost greşite. Neill a evoluat modest, iar Hakan ca din topor, precum numele său. Hagi, Neill şi Hakan au tras echipa în jos. Ei sunt cei care au dat o lovitură Galatei, nu Gaziantep", a notat presa din Turcia.

"Regele" a fost înţepat chiar şi de preşedintele grupării "Cim-Bom", Adnan Polat. Acesta a acuzat voalat titularizarea nou-venitului, Yekta Kurtulus şi a explicat că nu a înţeles două dintre cele trei schimbări! Pentru a-l mai proteja un pic pe antrenorul său, Polat a admis într-un final că absenţa lui Arda Turan şi-a pus serios amprenta asupra evoluţiei echipei în Cupă.

Forţat să-l titularizeze pe Stancu

Potrivit cotidianului „Tak-vim", Hagi nu avea de gând să-i titularizeze pe Bogdan Stancu şi pe Robinson Zapata la meciul cu Gaziantepspor, iar cei doi au apărut pe teren încă din primul minut ca urmare a unei intervenţii a preşedintelui Adnan Polat! Ziarul respectiv a menţionat că "Regele" considera că portarul columbian nu este pregătit suficient, întrucât în ultima jumătate de an nu a jucat deloc la Steaua.

Câştigarea Cupei este singurul obiectiv pe care Galata îl mai poate îndeplini în actualul sezon, iar başcanii turci nici nu vor să se gândească la faptul că echipa ar putea rata şi acest trofeu. Ziarele de la Istanbul au scris din nou că Hagi ar putea fi demis în cazul în care Bogdan Stancu şi compania nu se vor califica în semifinalele Cupei. Partida retur cu Gaziantepspor va avea loc la 2 martie, la Istanbul.

"Am jucat bine primele 60-70 de minute. Păcat că în ultimele 20 de minute ne-am pierdut organizarea defensivă."
Gheorghe Hagi antrenor Galatasaray

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite