Stan îşi dă o primă de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al gălăţenilor a mărturisit câţi bani va încasa pentru performanţa istorică din sezonul trecut: câştigarea titlului şi calificarea în grupele Ligii Campionilor. Suma cu care conducătorul campioanei se va autopremia e egală cu cea pe care o vor primi fotbaliştii care au bifat minimum 75% din meciurile jucate în sezonul trecut.

Pe lângă faptul că a reuşit să-şi treacă în această vară în palmares primul titlu de campion din cariera sa, directorul general al Oţelului, Marius Stan, va avea şi satisfacţii financiare deosebite de pe urma performanţei realizate de echipa gălăţeană. Astfel, Stan va încasa o primă de 100.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, la fel ca şi fotbaliştii care au prins măcar 75% din partidele campionatului precedent. „Chiar nu este cazul să mă feresc. Vă mărturisesc sincer că tot 100.000 de euro este şi prima conducătorului de club", a declarat Stan.

În afara oficialului grupării de la malul Dunării, alţi 14 jucători vor încasa tot bonusul de 100.000 de euro: Cornel Râpă, Branko Grahovac, Sergiu Costin, Adrian Sălăgeanu, Gabi Giurgiu, Marius Pena, Liviu Antal, Laurenţiu Iorga, Silviu Ilie, Ionuţ Neagu, Gabriel Paraschiv, Alejandro Viglianti şi Milan Perendija. Restul jucătorilor care au contribuit la titlul câştigat de Oţelul vor primi o sumă de bani ce va fi stabilită, ulterior, de către Dorinel Munteanu, în funcţie de minutele bifate.

Speră să ia 18 milioane de euro din Ligă

Clujenii de la CFR au încasat, în sezonul trecut, 18,4 milioane de euro din participarea în grupele Ligii Campionilor: 7,2 milioane - bonus de calificare în grupe, 1,2 milioane - bonus de performanţă, reprezentând banii pentru o victorie şi un egal, respectiv 10 milioane de euro din „market pool", adică valoarea comercială a pieţei TV. Gălăţenii speră să obţină şi ei o sumă asemănătoare în acest an. La banii oferiţi de UEFA se vor adăuga şi încăsările pe care Oţelul mizează din vânzarea biletelor pentru cele trei meciuri de acasă, adică încă un milion de euro.

Ferdinand: „Galaţi, venim!"

Englezii de la Manchester United sunt mulţumiţi că au o grupă accesibilă în Ligă. „Este o tragere decentă. Benfica este o echipă grea din experienţele trecute, există o istorie bogată între cluburile noastre. Basel şi Galaţi, venim!", a spus Rio Ferdinand. „Este o tragere la sorţi interesantă, care nu ne pune probleme cu deplasările. Nu ştim prea multe despre Oţelul Galaţi, dar asta este frumuseţea Ligii Campionilor, ai parte de echipe proaspete cu care să joci. Evident, românii merită să fie în această competiţie dacă au câştigat titlul naţional", a spus şi antrenorul Alex Ferguson.

S-au rezervat 6.810 pachete

Susţinătorii Oţelului au avut posibilitatea să-şi rezerve bilete la toate partidele de acasă ale gălăţenilor din Liga Campionilor, între 15 iulie şi 25 august, cu o reducere de 40% faţă de preţurile ce urmează a fi stabilite de către conducerea grupării de la malul Dunării. Site-ul www.bileteucl.ro a anunţat, ieri, că s-au rezervat un număr de 6.810 pachete pentru partidele cu Benfica Lisabona (27 septembrie), Manchester United (18 octombrie) şi FC Basel (22 noiembrie).

Programul grupei C

Etapa 1 (14 septembrie):
- Benfica - Man. United
- FC Basel - Oţelul Galaţi

Etapa 2 (27 septembrie):

- Man. United - FC Basel
- Oţelul Galaţi - Benfica

Etapa 3 (18 octombrie):
- Oţelul Galaţi - Man. United
- FC Basel - Benfica

Etapa 4 (2 noiembrie):
- Benfica - FC Basel
- Man. United - Oţelul Galaţi

Etapa 5 (22 noiembrie):
- Oţelul Galaţi - FC Basel
- Man. United - Benfica

Etapa 6 (7 decembrie):
- FC Basel - Man. United
- Benfica - Oţelul Galaţi

8.500 de euro câştigă lunar Marius Stan ca  director general la Oţelul Galaţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite