Stan bate sau pleacă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Stan s-ar putea transforma  din antrenorul Stelei  într-un simplu suporter
Ilie Stan s-ar putea transforma din antrenorul Stelei într-un simplu suporter

Meciul de mâine cu FC Braşov, de pe „Arena Naţională“, este decisiv pentru antrenorul Ilie Stan, care va fi dat afară dacă nu va câştiga toate cele trei puncte. Zilele lui Ilie Stan pe banca Stelei sunt numărate.

Tehnicianul de 44 de ani a discutat la telefon cu patronul Gigi Becali, iar latifundiarul i-a transmis că trebuie să câştige toate meciurile din acest an pentru a mai rămâne antrenorul roş-albaştrilor şi în 2012.

„Am vorbit cu Ilie Stan, însă el nu m-a întrebat dacă va fi demis, i-am spus eu să stea liniştit. Sunt patru meciuri pe care trebuie să le câştigăm, dacă vrem să mai avem şanse la titlu. Dacă nu câştigăm următoarele patru meciuri, la revedere! Atunci e posibil să luăm măsuri, pentru că suntem la 11 puncte faţă de Dinamo, cu trei mai multe faţă de momentul în care a venit Stan la echipă. Fantezia mea e că vom câştiga aceste patru meciuri din Liga I şi vom juca la anul finala Ligii Europa, dar creierul meu o mai ia şi razna!", a declarat Gigi Becali.

FC Braşov, „killer" de antrenori

Următorul adversar al Stelei, FC Braşov, reprezintă o adevărată sperietoare pentru stelişti. În martie, Marius Lăcătuş a fost îndepărtat de la echipă după un umilitor 0-3 în Ghencea, meci în urma căruia jucătorii roş-albaştri şi managerul general Mihai Stoica au îngenuncheat în faţa fanilor. Mai mult, şi Sorin Cîrţu a plecat tot din cauza ardelenilor.

„Sorinaccio" a scos doar 0-0 acasă în semifinalele Cupei României şi a fost demis patru zile mai târziu, după un meci cu Rapid (0-1).

Decembrie de foc pentru Steaua

Şi dacă trece peste hopul FC Braşov, şansele ca Ilie Stan să rămână în continuare în Ghencea sunt destul de mici. Asta mai ales ţinând cont de programul infernal care îl aşteaptă, unul din care este aproape imposibil să iasă numai cu victorii.

În decembrie, Steaua va juca patru derby-uri de foc. În campionat va întâlni pe Dinamo şi CFR Cluj, iar în Liga Europa îşi va juca ultima şansă la calificare cu Schalke 04, în deplasare, şi AEK Larnaca, acasă. Dacă în campionat trebuie să câştige pentru a păstra şanse la primele locuri, varianta sigură de a merge mai departe în primăvara europeană pentru roş-albaştri ar fi aceea să câştige ambele dueluri rămase.

Şi Meme îl pune la zid pe Ilie Stan!

Fostul manager general al Stelei, Mihai Stoica, consideră că nu fraţii Costea trebuie blamaţi pentru situaţia actuală a echipei, ci antrenorul Ilie Stan. "El trebuie să găsească un sistem care se pliază pe jucătorii pe care-i are la dispoziţie. Fraţii Costea nu pot juca în aşezarea 4-4-2, ăsta e un fel de abecedar al fotbalului. Nu am mai întâlnit niciodată în cariera mea aşa ceva. Am înţeles că Tatu a avut nouă zile libere. E posibil aşa ceva?! Nu am lucrat cu niciun antrenor care să dea vina doar pe jucători după o înfrângere, e o premieră pentru mine", a spus Stoica.

16 antrenori a schimbat Steaua în opt ani. Unii au bifat şi câte două sau trei mandate în această perioadă.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite