Stan: „Nu mai merge doar cu inovaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Stan se gândeşte la transferuri
Marius Stan se gândeşte la transferuri

Oţelul a câştigat titlul în condiţiile în care majoritatea covârşitoare a fotbaliştilor transferaţi au fost aduşi liberi de contract. Practic, Marius Stan a plătit bani doar pentru doi dintre cei 18 jucători luaţi în ultimii doi ani.

Un asemenea lot însă a eşuat total în Liga Campionilor, unde gălăţenii au bifat cinci înfrângeri consecutive. Acest parcurs, dar şi cele aproximativ 7,5 milioane de euro încasate până acum de la UEFA l-au convins pe Marius Stan că e timpul să-şi schimbe strategia în privinţa transferurilor. „Vom aduce jucători în iarnă, dacă vom avea acordul Consiliului de Administraţie pentru a face aceste investiţii. Până acum am învăţat lumea numai cu inovaţii, dar ele nu merg tot timpul. Uneori trebuie să bagi mâna şi în buzunar", a mărturisit Stan.

Niciun jucător adus în vară nu s-a impus

Falimentul strategiei de aducere a jucătorilor liberi de contract s-a demonstrat în acest sezon. După ce a câştigat titlul, Stan a adus la echipă opt jucători noi: Miloş Buchta, Alexandru Benga, Zoran Ljubinkovici, Nejc Skubici, Daniel Chávez, Alexandru Iacob, Daniel Novac şi Sorin Frunză. Dintre aceştia, doar ultimul a jucat constant, dar nu s-a impus ca titular, restul evoluând mai mult pentru Oţelul II, în Liga a III-a.

Vor renunţa la Antal

Până să ia fotbalişti, Marius Stan e pe cale să-l piardă pe Liviu Antal al cărui contract expiră în vara lui 2012. „E posibil să ne despărţim de Antal. Poate îl punem pe lista de transferuri de acum, că să putem câştiga ceva şi noi. Ca să-mi treacă supărarea pe el, Antal trebuie să facă ceva deosebit pentru el: să fie un om normal", a spus Stan.

Ultimii jucători aduşi pe bani

Nume    Suma    Când a venit

Grahovac    50.000*    ianuarie 2010
Punosevac    80.000    ianuarie  2011
*sumele sunt exprimate în euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite