Stadionul "Steaua" trebuie demolat pentru a fi reconstruit la standarde moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat recent că se va întoarce cu echipa în Ghencea doar dacă Ministerul Apărării îi va concesiona arena pe 50 de ani, luându-şi angajamentul să investească 20 de milioane de euro în modernizare.

Finanţatorul visează să aibă un stadion modern cu 10-15.000 de locuri în plus, care să rivalizeze cel puţin cu "Cluj Arena", stadion care este aproape gata şi pe care va evolua.

Directorul de investiţii al Primăriei Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat că stadionul din Ghencea nu poate fi modernizat în stadiul în care se află, ci trebuie demolat şi contstruit unul nou. Prin urmare, suma de 20 de milioane de euro pe care Becali se angeajaează să o investească în stadion este mult prea mică.
„Din cauza zonei seismice din Romania, toate investiţiile privind siguranţa unui nou stadion se dubleaza. Acolo nu se mai poate face un inel sau un acoperis, pentru ca nu cred ca exista o fundatie care sa suporte o asemenea greutate. E ca si cum ai avea o Dacie din ‘70 pe care o scoţi pe o autostrada din Germania. Acolo nu sunt toalete, nu sunt căi de ieşire. Sunt prea multe probleme de acoperit cu aceasta sumă" mai spunea Bogdan Hreapcă, citat de sport.ro.

Stadionul "Steaua" a fost inaugurat în anul 1974, iar în anii 90 a fost modernizată tribuna oficială, a fost instalată nocturna şi s-au montat scaune de plastic în locul băncilor din lemn. În 2005-2006 a fost schimbat gazonul şi a fost instalată o tabelă de marcaj electronică de ultima generaţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite