Transferul lui Latovlevici la Saint-Etienne este ca și făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Latovlevici  (dreapta)
Latovlevici (dreapta)

Anunțat după meciul pe care Steaua l-a câștigat (1-0) cu Sibiul, transferul lui Iasmin Latovlevici la gruparea franceză Saint-Etienne este pe punctul de a fi finalizat. Mai cu seamă că varianta Bard El-Kaddouri ar destabiliza clubul la care a jucat și Michel Platini din cauza salariului mare cerut de marocan.

Presa din Haxagon scrie că, în primele zile ale anului 2012, echipa pentru care evoluează și Bănel Nicoliță va face primul recrut din această iarnă. Este vorba despre Iasmin Latovlevici, component al echipei Steaua.

Există, totuși, o problemă legată de suma pe care se va face transferul. Steaua ar dori 1 milion de euro pe Latovlevici, în timp ce Saint-Etienne pare dispusă a plăti 700.000. În privința salariului, ziarele din Franța spun că acesta nu poate depăși media acordată jucătorilor din Ligue I (45.000 de euro pe lună) – Bănel Nicoliță ar câștiga, conform acelorași surse, 35.000 de euro. Aducerea celor doi români este considerată a fi o afacere bună în condițiile în care Saint-Etienne are al 6-lea buget dintre echipele care participă la prima ligă de fotbal din Franța. În ceea ce îl privește, Latovlevici are avantajul că vorbește franceza și engleza, în timp ce Nicoliță nu stăpânește încă limba lui Zidane.

Saint-Etienne mai avea o variantă pentru a acoperi postul de fundaș stânga: să-l aducă pe Badr El-Kaddouri, jucătorul lui Dinamo Kiev, dar care este împrumutat la Celtic Glasgow. Acesta este la sfârșit de contract, ceea ce îl face jucător liber în iunie 2012. Problema la acest internațional marocan este că are pretenții salariale foarte mari. La Kiev, el câștiga 200.000 de euro pe lună. O sumă pe care ASSE nu pare dispusă să o plătească, mai ales că a adoptat o nouă politică salarială – maximum 90.000 de euro plus primele de performanță (60% dn salariul fixat).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite