Un italian face praf fotbalul românesc: „Am văzut nişte oameni fără cuvânt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberto De Zerbi
Roberto De Zerbi

A stat doi ani în Liga I, unde a câştigat un titlu şi o cupă, însă acum spune că a fost dezgustat de tratamentul la care a fost supus fix înainte de plecare.

Roberto De Zerbi a fost unul dintre puţinii fotbalişti cu CV care au evoluat în campionatul românesc. Talentatul mijlocaş a bifat 33 de meciuri şi trei goluri la Napoli şi, probabil, dacă nu suferea multe accidentări, nu ar fi părăsit Serie A ca să joace în Liga I.

Impresionat de Paszkany

Problemele medicale l-au ţinut mult timp pe De Zerbi pe tuşă şi la CFR Cluj.

Totuşi, italianul şi-a arătat clasa în meciurile în care s-a aflat pe teren şi a contribuit la câştigarea titlului şi a Cupei României.

„La Cluj, timp de doi ani, am lucrat cu un om serios, de cuvânt: Paszkany. Totuşi, a trebuit să plec de la CFR înainte de expirarea contractului, fiindcă ajunsesem să mă antrenez singur şi nu mai puteam sta", a declarat De Zerbi în presa din Italia, potrivit „ProSport".

Scârbit de Badea şi de Neculaie

Fotbalistul de 33 de ani a mărturisit că un alt motiv pentru care a părăsit formaţia din Gruia a fost o ofertă pe care o primise de la FC Braşov.

„În forma ei iniţială, a fost o propunere excelentă pentru mine. Am bătut palma cu patronul de la Braşov (n.r. - Ioan Neculaie) şi cu antrenorul Ionuţ Badea. Mi-au zis să vin repede la echipă, aşa că am ajuns acolo să mă pregătesc să joc. Mai trebuia doar să semnez contractul. Deodată însă, s-au sucit şi mi-au zis că nu mai au banii promişi! De asta, am plecat şi gata!", a continuat De Zerbi.

Italianul a încheiat pe un ton vehement: „Badea nu a fost corect cu mine. M-a sunat zilnic din 21 mai până la 12 august. Mi-a zis că totul e OK, dar s-a sucit pe final. Poate că părerea lui Badea nu valorează nimic la Braşov! Cei de acolo nu şi-au ţinut cuvântul. Nici patronul, nici antrenorul. Sunt oameni fără cuvânt!".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite