Specialişti la străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj a obţinut 10.600.000 de euro numai din transferuri, cu aproape două milioane de euro peste Steaua, Dinamo şi Rapid. Pereira, Culio sau Dubarbier au umplut vistieria CFR-ului. Clujenii nu se opresc şi mai încearcă o „lovitură“ cu Traore, căruia i-au fixat preţul: 5 milioane de euro.

În ultimele sezoane, în fotbalul românesc importul de fotbalişti străini a devenit o modă. Asta şi din cauza preţului prohibitiv la care erau vânduţi jucătorii autohtoni. CFR Cluj este primul club din România, care a aplicat această metodă şi a achiziţionat masivi sportivi din alte ţări. Chiar dacă majoritatea străinilor au dezamăgit, au existat şi câţiva fotbalişti buni pentru care Liga I a fost o rampă de lansare spre echipe de top din Europa. Şi tot CFR s-a bucurat din plin de astfel de rezultate. Ultimul success al ardelenilor l-a reprezentat transferul lui Culio la Galatasaray, jucător pe care au plătit 500.000 de euro, în 2007, când l-au cumpărat de la clubul chilian La Serena, şi pe care au încasat, acum două zile, de patru ori mai mult! Culio nu e un caz singular, transferurile lui Pereira la Porto şi a lui Dubarbier la Lorient au adus clubului clujean alte şase milioane de euro!

Marcel Popescu i-a adus la CFR

Din provincie, pe lângă CFR, doar Unirea Urziceni a izbuit un transfer important, dar a fost singurul. Este vorba despre Arlauskis, cumpărat de Rubin Kazan pentru un milion de euro. În schimb, cluburile bucureştene au avut mari probleme cu străinii. Doar Steaua a reuşit un singur transfer pe milioane de euro, prin plecarea lui Thereau la Anderlecht, în 2007. Impresarul Marcel Popescu a fost cel care a condus din umbră transferurile clujenilor. Acesta spune că totul a fost planificat la CFR şi că se aştepta ca jucătorii să ajungă la cluburi importante din Europa. 

„Când Culio a venit la CFR am spus că el are calităţi precum ale lui Hagi. Nu m-am înşelat. Mă bucur că proiectul serios pe care l-am avut la Cluj are acum rezultate. L-am transferat pe Pereira la Porto, pe Dubarbier la Lorient, iar acum Culio este la Galatasaray", spune impresarul Popescu. Ardelenii au şanse să mai încaseze o sumă importantă în această iarnă. Traore este monitorizat atent de cluburi importante precum Liverpool, Arsenal sau Tottenham, toate din Anglia.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite