Sougou e vedeta! Campanie slabă de achiziţii în Gruia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modou Sougou, în dreapta, este cel mai bun transfer al lui CFR Cluj
Modou Sougou, în dreapta, este cel mai bun transfer al lui CFR Cluj

CFR nu a transferat fotbalişti cu nume până acum, singurul care are are un CV atractiv fiind nigerianul Modou Sougou. Renan Garcia, Lionn, Camorra şi Ronny sunt celelalte transferuri de până acum ale lui CFR Cluj, iar şansele ca alţi jucători cu nume să ajungă în Gruia sunt mici.

Deşi a ratat complet sezonul recent încheiat, clasându-se pe un incredibil loc 10, CFR Cluj nu impresionează nici în ceea ce priveşte pregătirea lotului pentru anul următor. Chiar dacă a anunţat că pentru 2010-2011 se va înscrie din nou printre echipele cu şanse reale la titlu, principalul finanţator al clubului, Arpad Paszkany, a demonstrat până acum doar că nu este dispus să investească bani mulţi în această campanie de transferuri. S-a reorientat spre piaţa sud-americană, renunţând la ideea de a aduce români, dar omul de afaceri a preferat în continuare să transfere jucători liberi de contract, care au jucat la echipe modeste.

Sougou, singurul care se evidenţiază

CFR a ajuns încă din iarnă la un acord cu senegalezul care deţine şi paşaport francez, Modou Sougou. Mijlocaşul a fost curtat vara trecută de englezii de la Leicester, din liga a doua, iar în această iarnă a fost pe lista de achiziţii a clubului Lech Poznan. Intrat în ultimele şase luni de contract cu Academica de Coimbra, acesta a semnat încă din iarnă un precontract, iar acum vine la Cluj liber, angajamentul expirându-i luna aceasta. Senegalezul a jucat între 2001 şi 2004 la AS Douanes, de unde a plecat la Leiria.

Acolo a evoluat doar în şapte partide, iar în sezonul 2005-2006 a plecat la Vitoria Setubal, pentru care a bifat 27 de prezenţe. A jucat mai apoi de 38 de ori pentru Leiria (2006-2008) şi de 55 de ori pentru Academica de Coimbra (2008-2011). Sougou a jucat 11 meciuri pentru naţionala Senegalului, participând în 2008 la Cupa Africii pe Naţiuni. Fotbalistul, care poate evolua atât ca mijlocaş dreapta, cât şi stânga, i-a costat pe clujeni 150.000 de euro, bani pe care-i vor achita ca primă de instalare şi 180.000 de euro salariu pe sezon.

Ceilalţi, anonimi într-un campionat mediocru

Un alt fotbalist care vine la CFR este mijlocaşul brazilian Renan Garcia, în vârstă de 24 de ani, ultima dată la Beira Mar. În urmă cu trei ani a jucat în Segunda Division, la Celta Vigo, 20 de meciuri. Renan a semnat cu echipa din Gruia până în vara lui 2013. Va avea un contract de 220.000 de euro şi a primit 150.000 de euro primă de instalare. Fundaşul dreapta brazilian Lionn a fost cel mai costisitor dintre jucătorii aduşi până acum, CFR plătind 100.000 de euro Victoriei Guimaraes.

Salariul său va fi de 150.000 de euro. Camorra este un alt transfer din Portugalia, fotbalistul în vârstă de 24 de ani venind de la Naval. Tot în Portugalia, acesta a mai jucat la Beira Mar. Ultimul pe lista achiziţiilor, în ceea ce priveşte cartea de vizită, este Ronny, atacant brazilian care ultima dată a jucat în liga secundă din China, la Guangdong Sunray. Fotbalistul a mai jucat în Portugalia, la Pacos Ferreira şi Beira-Mar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite