„Sorinaccio“ nu mai există. Cîrţu face spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cîrţu a impregnat un stil ofensiv CFR-ului
Sorin Cîrţu a impregnat un stil ofensiv CFR-ului

Celebrul „Catenaccio“, importat în România chiar prin Sorin Cîrţu, a devenit amintire după ce olteanul a preluat banca CFR-ului.Tehnicianul a adoptat un stil ultraofensiv campioanei, al cărei joc era extrem de contestat în perioada lui Mandorlini

Faţa CFR-ului s-a schimbat radical odată cu preluarea băncii tehnice de către Sorin Cîrţu. La început, fanii campioanei nu au privit cu ochi buni instalarea olteanului la cârma echipei, dar felul în care joacă CFR-ul i-au făcut să-şi schimbe părerea. Deşi nu a reuşit să facă minuni, CFR fiind departe de locurile fruntaşe ale clasamentului, cu care şi-a obişnuit favoriţii în ultimii ani, Cîrţu a impregnat un stil extrem de ofensiv, care le aminteşte fanilor de perioada în care echipa era antrenată de Bergodi, sau chiar de Trombetta.

Deşi fostul antrenor al Pandurilor sau al Universităţii Craiova s-a făcut remarcat ca şi tehnician prin organizarea defensivă exemplară pe care a impregnat-o la toate echipele pe care le-a pregătit, la CFR acesta şi-a schimbat complet filosofia despre fotbal. Dacă pe vremea lui Mandorlini CFR era o echipă care rareori marca două goluri pe meci, Cîrţu s-a impus ca un tehnician care mizează pe ofensivă:

„Dacă eşti la o echipă precum CFR, ai nevoie de un echilibru în echipă. Nu ai cum să câştigi un campionat dacă te aperi, e nevoie să îmbini perfect ambele faze ale jocului. Filosofia acestui club este bazată pe performanţă, iar jucătorii pe care-i are ştiu acest lucru“, a declarat antrenorul în mai multe rânduri de când a ajuns la Cluj. „Autobaza lui Cîrţu s-a mutat în atac, ne creem multe ocazii şi jucăm frumos“, a constatat şi preşedintele Iuliu Mureşan după meciul cu Basel.



CFR joacă mult mai ofensiv

image

Dacă în campionat încă nu a apucat să-şi arate apetitul ofensiv, CFR face spectacol în meciurile amicale. După ce a administrat un 5-0 fără drept la replică celor de la FC Zalău într-un meci amical, ieri a venit rândul celor de la Şimleul Silvaniei să primească „o căruţă“ de goluri. Şimleuanii lui Adi Anca, fostul idol al tribunelor din Gruia, au fost învinşi cu 6-3 de echipa lui Sorin Cârţu, care a folosit cu preponderenţă jucători care nu intră în calculele sale pentru primul unsprezece, dar elevii săi nu au avut emoţii să treacă de formaţia lui Adi Anca. Astfel, în două partide, clujenii au marcat 11 goluri şi au primit doar trei. La final, tehnicianul sălăjenilor a făcut o declaraţie extrem de interesantă:

„De fiecare dată când revin acasă, la Cluj, am nişte emoţii foarte mari. Am fost copleşit de emoţie la acest meci şi era chiar să confund vestiarul şi să intru în cel al CFR-ului. Eu voi antrena echipa asta într-o zi, ştiu sigur acest lucru. Mă bazez eu pe ceva şi e clar că se va întâmpla asta“, a declarat Anca. Primul meci oficial pentru CFR, după pauza competiţională prilejuită de meciul echipei naţionale cu Franţa va fi vineri, la Vaslui, în cadrul etapei a 11-a din Liga I.

„Autobaza lui Cîrţu s-a mutat în atac, iar echipa şi-a regăsit plăcerea de a marca“

Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite