Sorin Cîrţu este interzis în Bănie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sugestia lui Victor Piţurcă, Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, le-a făcut abonamente pe viaţă fostelor glorii ale clubului. Voit, de pe listă a fost tăiat numele antrenorului de la CFR Cluj. Nu doar Cîrţu este indezirabil. Mircea Irimescu şi Silviu Lung au fost şi ei „uitaţi“ de Mititelu, cei doi fiind „sancţionaţi“ pentru că sunt colaboratorii de bază ai lui „Sorinaccio“.

Victor Piţurcă se implică total la Universitatea Craiova la fel cum a procedat şi în scurtul său mandat din Ghencea, din vară. Managerul general al oltenilor vrea să vadă iar plin stadionul „Ion Oblemenco" şi s-a gândit că readucerea fostelor glorii în club ar reprezenta o importantă lovitură de imagine în acest sens. Astfel, la sugestia antrenorului, Adrian Mititelu, patronul alb-albaştrilor, a decis zilele trecute ca mai mulţi fotbalişti emblematici din Bănie să fie recompensaţi cu abonamente pe viaţă la tribuna oficială a arenei.

Pe lista cu recompensări apar nume importante din istoria „juveţilor". Victor Niculescu, Ion Velea, Aurică Beldeanu, Nicolae Negrilă, Nicolae Tilihoi, Nicolae Ungureanu, Costică Donose, Dănuţ Bica, Adrian Pigulea, Ion Olaru, Adrian Popescu, Pavel Badea, Gică Popescu şi Emil Săndoi. Deşi sunt contestatari importanţi ai lui Mititelu, Rodion Cămătaru şi Ilie Balaci vor beneficia şi ei de acces gratuit la meciurile „Ştiinţei", numele lor fiind şi ele trecute pe listă la rugămintea lui Piţurcă. Există însă şi foste glorii care au fost ignorate. Cum este cazul lui Sorin Cîrţu, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria echipei din Craiova. Mircea Irimescu şi Silviu Lung, colaboratori de nădejde ai lui „Sorinaccio", nu vor putea intra nici ei gratuit la partidele Universităţii. Oficialii din Bănie au explicat decizia prin faptul că cei trei lucrează în prezent pentru CFR Cluj şi programul nu le-ar permite să vină pe „Ion Oblemenco".

Prietenia cu Neţoiu i-a adus ura lui Mititelu

Adrian Mititelu şi Sorin Cîrţu nu au avut niciodată o relaţie bună. Cei doi s-au certat de mai multe ori în ultimii ani. Întrucât este bun prieten cu Neţoiu, Cîrţu a fost acuzat, în mai multe rânduri, că este un trădător al Craiovei.

Actualul antrenor al lui CFR Cluj a lansat cel mai violent atac la adresa patronului Craiovei în luna mai a anului trecut: „L-am băgat prea mult în seamă pe prostul de Mititelu. El crede că-i tot trec comportamentul cu vederea. Întrece orice limită, e culmea tupeului. În momentul când dai în prostie, du-te, bă, şi stai cu proştii în altă parte. Eu n‑am ce să vorbesc despre fotbal cu Mititelu. Are capul cât damigeana şi mintea cât dopul, la fotbal".

Cîrţu, campion cu oltenii şi ca jucător, şi ca antrenor

- A jucat 283 de meciuri pentru „Ştiinţa".
- A marcat 107 goluri în tricoul Universităţii.
- Ca fotbalist, a câştigat trei campionate şi patru cupe cu echipa „juveţilor".
- Ca antrenor, a reuşit eventul în sezonul 1990-1991, cucerind ultimele trofee ale Universităţii de până în prezent.

"L-am băgat prea mult în seamă pe prostul de Mititelu. El are capul cât damigeana şi mintea cât dopul!"
Sorin Cîrţu antrenor CFR Cluj declaraţie dată în mai 2009

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite