Şomeri de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Tamaş nu prinde deloc echipa la West Bromwich Albion
Gabi Tamaş nu prinde deloc echipa la West Bromwich Albion

Mai mulţi internaţionali români încasează salarii consistente, deşi la echipele de club fie nu evoluează deloc, fie sunt extrem de puţin folosiţi.

Problemele pe care fotbaliştii români le au la echipele din străinătate nu mai sunt demult o noutate, acest lucru afectând şi echipa naţională, care nu se poate baza pe serviciile lor. Din păcate, la momentul actual, numărul celor care joacă în mod constant la formaţiile la care sunt legitimaţi este mai mic decât al celor care fie nu prind nici măcar lotul, fie sunt doar soluţii de conjunctură. Spre norocul lor însă, şomerii noştri de lux sunt un salariile la zi, pentru că în Occident se plăteşte tot ce scrie în contract.

Cel mai nefericit caz, din punct de vedere fotbalistic, este cel al lui Gabi Tamaş. Internaţional român de 58 de ori, Tamaş n-a mai jucat în Premier League de la 11 martie. La sfârşitul lunii august el a apărut într-o partidă din Cupa Ligii Angliei, câştigată de WBA în faţa unui adversar modest, iar în rest nimic. Doar antrenamente. Un alt fotbalist care în mod normal se regăsea pe lista convocaţilor lui Piţurcă şi care acum are probleme este Paul Papp. Transferat de la FC Vaslui la Chievo Verona, Papp n-a prins niciun minut sub tricoul noii sale echipe şi, drept urmare, a pierdut naţionala.

Nicoliţă, doar 60 de minute în Franţa

După un prim sezon bun sub tricoul lui St. Etienne, în care părea că şi-a cîştigat locul de titular, Bănel Nicoliţă a ajuns rezervă. În campionatul 2012-2013 a prins numai 60 de minute într-un meci, plus încă o prezenţă în Cupa Ligii Franţei. Nici Cosmin Moţi nu e mai fericit la campioana Bulgariei, Ludogorets Razgrad, unde a plecat în această vară de la Dinamo, el bifând o singură prezenţă pentru noua sa echipă.

Fotbaliştii români cu cea mai bună cotă în Serie A, Cristi Chivu şi Radu Ştefan stau şi ei momentan pe tuşă, însă nu din cauza formei lor sau a capriciilor antrenorilor, ci forţaţi de accidentări. Nici unul dintre ei n-a început sezonul şi mai au până să revină pe gazon. Tot accidentat este acum şi Ciprian Marica, care n-are însă o situaţie tocmai fericită la Schalke, acolo unde este abia a treia variantă pentru postul de vârf de atac.

8 meciuri din opt posibile are Cociş la Rostov, fiind cel mai folosit internaţional român la echipa de club.

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite