Şocant: "Dacă trebuie, vom juca Liga I în numai patru echipe!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua - Chiajna
Steaua - Chiajna

Viorel Duru, directorul sistemului naţional de licenţiere din cadrul FRF, a avertizat cluburile din Liga I că trebuie să-şi plătească toate datoriile. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci ăşi vor pierde licenţa.

Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa au fost retrogradate în liga secundă deoarece nu şi-au primit licenţa din cauza datoriilor. Vasile Duru i-a avertizat pe cei din Liga I că situaţia se va rapeta în vara lui 2012, dacaă nu sunt achitate toate datoriile.

Iată un paragraf din stenograma acelei şedinţe prezidate de Viorel Duru, conform celor de la Prosport:

"Cei care vor să primeacă licenţa nu trebuie să aibă datorii către bugetul de stat, angajaţi şi terţi. Va fi jale, pentru că unele grupări au milioane de euro de achitat din urmă, însumând taxe la stat, restanţe la actuali sau foşti jucători şi antrenori, salarii ale angajaţilorm etc. Echipele cu datorii vor fi retrogradate direct. Practic, în noiembrie s-a reintrodus prevederea excluderii cluburilor care au datorii către bugetul de stat. Acest paragraf fusese scos în iunie de Comitetul Executiv al FRF, dar a intervenit UEFA. S-a revenit la vechea lege, şi acum trebuie plătite toate datoriile către stat aferente plăţii salariilor angajaţilor, ca şi până acum, din 2003, de când a demarat sistemul de licenţiere la Liga I. Dacă trebuie, vom juca Liga I în numai patru echipe! Impozitele către stat ar trebui achitate pâna la finalul acestui an. Echipele care nu se vor încadra până la data de 31 mai 2012, dată la care se încheie procesul de licenţiere. Dacă la acea dată mai au un singur leu datorie, vor fi trimise în divizia B!",a spus Viorel Duru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite