„Smardoiul“ lui Răzvan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diego Longo, preparatorul fizic al Rapidului, l-a lovit pe Anton Heleşteanu de la Târgu-Mureş şi riscă o suspendare de un an.

Meciul dintre Rapid şi FCM Târgu-Mureş, scor 1-1, a fost foarte tensionat. La pauză, a izbucnit un conflict între cele două bănci de rezerve, în urma căruia antrenorul Răzvan Lucescu, preparatorul fizic Diego Longo, secundul Petre Cristian şi preşedintele Constantin Zotta au fost trimişi în tribune. Lor li s-a alăturat înspre final şi directorul oaspeţilor, Anton Heleşteanu.

Fostul arbitru este un coşmar pentru giuleşteni, el „fluierând" meciul Jiul - Rapid din ultima etapă a lui 2006, când „feroviarii" au luat cinci cartonaşe roşii, iar meciul a fost suspendat.

Tot Heleşteanu era oficial al Vasluiului în 2008, când moldovenii au egalat la doi, pe Giuleşti, tot pe finalul meciului.

Duminică seara, el i-a provocat pe rapidişti. „Sunt naşul vostru, v-am tras-o din nou!", a strigat Heleşteanu către rapidişti, în momentul în care Ljubojevici a marcat golul prin care echipa din Târgu-Mureş a egalat pe tabelă şi i-a scos pe giuleşteni din lupta pentru titlu.

Iritat peste măsură, Diego Longo, preparatorul fizic al Rapidului, i-a „altoit" una peste ceafă lui Heleşteanu, sub privirile lui Răzvan Lucescu, antrenorul „admirând" scena fără să aibă nicio reacţie. Stewarzii Rapidului urmăresc şi ei „faza" liniştiţi, fără să se implice în incident cu prea mare tragere de inimă.

Sancţionat dur sau iertat?

Conform articolului 57 din regulamentul disciplinar „fapta unei persoane, alta decât jucătorul, de a lovi sau comite alte violenţe care produc vătămarea unei alte persoane se sancţionează cu suspendare de la şase la 12 luni".

Comisia de Disciplină a LPF va analiza astăzi cazul lui Diego Longo. Acesta va susţine că doar l-a împins pe Heleşteanu şi, cel mai probabil, fostul arbitru îi va confirma varianta.

„Am vrut să-l bat, dar nu l-am lovit, pentru că Heleşteanu nici nu s-a întors spre mine. Dacă îl loveam, se întorcea şi el să vadă cine l-a pocnit, nu?", se apără Longo.

„Nu sunt supărat pe Longo, astfel de lucruri se petrec în tensiunea unui meci. Eu m-am bucurat la gol şi le-am spus că sunt «naşul lor»", a spus şi Anton Heleşteanu.

E plătit de Lucescu

Diego Longo a ajuns în fotbalul românesc în 2005. „Marco Onetto, preparatorul de la Dinamo, m-a recomandat atunci când Răzvan a spus că are nevoie de un asistent", explică Longo.

De atunci, italianul l-a urmat peste tot pe Răzvan Lucescu, şi la echipa naţională, şi la Rapid, şi la Braşov. La echipa giuleşteană, antrenorul îi plăteşte personal salariul, întrucât clubul Rapid are un alt preparator fizic angajat, pe italianul Mateo Spatafora.

"Eram nervos, ne-a provocat tot meciul. Am vrut să-l bat, recunosc, dar m-am abţinut şi doar l-am împins."

Diego Longo preparator fizic Rapid

Marcos Antonio, „groparul" Rapidului

Cu FCM Târgu-Mureş, Răzvan Lucescu a început cu fundaşii centrali Oros şi Burcă titulari, dar la scorul de 1-0 pentru Rapid, tehnicianul s-a înmuiat şi el şi a vrut să securizeze rezultatul, introducându-l pe brazilianul Marco Antonio în locul lui Pancu şi urcându-l pe Burcă la închidere.



Mutarea a fost falimentară pentru că angrenajul a fost dat peste cap, Marcos a dormit pe teren, iar la ultima fază a meciului s-a plasat execrabil la o minge aruncată peste el şi Rapid a fost egalată în minutul 90+4, pierzând titlul. Toate din cauza acestui jucător care este acuzat din interior că de câteva luni e cu gândul la un transfer în străinătate.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite