Slab în curtea şcolii, bun de Steaua!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de a ajunge în curtea roş-albaştrilor, Vlad Chiricheş a avut un traseu sinuos de-a lungul carierei de fotbalist. Chiricheş trăieşte acum cele mai importante momente din carieră. Fundaşul de 21 de ani a semnat cu Steaua şi a fost luat de Piţurcă la naţională pentru meciul cu San Marino.

Gigi Becali a scos din buzunar 800.000 de euro pentru jucătorul care a impresionat la Pandurii în sezonul trecut, când a devenit titular indiscutabil, urmând să se alăture lotului roş-albaştrilor în iarnă. Drumul către fotbal al lui Vlad Chiricheş a început la Bacău, în curtea Şcolii Nr. 10, unde era adversar sau coechipier mai mereu cu portarul proaspăt transferat la Manchester City, Costel Pantilimon. Totuşi, de cele mai multe ori, băieţii mai mari nici nu-l băgau în seamă, astfel că fundaşul s-a înscris ulterior la Liceul cu Profil Sportiv din Bacău, unde a rămas până în clasa a 8-a. Atunci, profesorii de la LPS i-au recomandat să se ducă la cunoscuta şcoală de fotbal Ardealul Cluj.

A fost coechipier cu Rui Costa şi cu Nuno Gomes

Prestaţiile sale de-acolo i-au impresionat pe nişte emisari ai clubului Benfica, astfel că, la doar 17 ani, Chiricheş a ajuns la puternica echipă din Lisabona, unde s-a pregătit sub comanda lui Jose Antonio Camacho şi s-a antrenat alături de Rui Costa şi de Nuno Gomes. Din păcate, tot în Portugalia, Vlad a suferit şi o accidentare grea la genunchi, fiind nevoit să suporte două operaţii. Din această cauză, el a fost nevoit să se întoarcă în România.

Începând din sezonul 2008 - 2009, Vlad Chiricheş a fost legitimat la Internaţional Curtea de Argeş, echipă la care a evoluat până în 2010, când a făcut pasul, alături de un întreg contingent argeşean, la Pandurii Tg. Jiu.

S-a certat cu Becali

Chiricheş a intrat în atenţia Stelei încă din iarna trecută. Atunci, Gigi Becali ar fi dorit să le plătească celor de la Pandurii, care până la urmă n-au fost programaţi în prima etapă cu Oţelul, o datorie către Dinamo, urmând ca în schimbul banilor să-i primească pe Vlad Chiricheş şi pe Ciprian Brata.

Surprinzător însă, tânărul fotbalist a declinat oferta roş-albaştrilor. „Domnul Gigi Becali nu dorea să-l transfere pe fotbalistul Chiricheş, ci m-a vrut ca pe o garanţie, iar mie nu mi-a plăcut această situaţie. Dacă interesul pentru mine ar fi fost real, semnam în secunda doi", a explicat, la momentul respectiv, Chiricheş.

Are probleme cu accidentările

Lovitura de la genunchi care l-a împiedicat să semneze un contract cu Benfica nu este singura accidentare serioasă din cariera lui Chiricheş. Fundaşul a avut în sezonul trecut numeroase probleme. Chiricheş a suferit trei rupturi musculare anul trecut, fapt pentru care el este privit cu reticenţă de către stafful roş-albaştrilor.

"Am vrut să-mi dau demisia când am auzit că pleacă. Cu un ochi râd şi cu unul plâng. Oricum, eu cred că va intra direct titular."
Petre Grigoraş
antrenor Pandurii Târgu-Jiu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite