EXCLUSIV: Ted Dumitru îl sfătuieşte pe Tshabalala să vină la Steaua!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce acum o lună îl sfătuia pe Piţurcă să nu-l ia pe mijlocaşul african, Ted Dumitru, antrenorul român stabilit în Africa de Sud, consideră că pentru Siphiwe Tshabalala ar fi ideal să joace în România, la o echipă cum e Steaua. De jucătorul care a marcat primul gol al Campionatului Mondial din Africa de Sud sunt interesaţi acum francezii de la Lille şi PSG, care oferă aproape 2.000.000 de euro, faţă de cei 550.000 oferiţ

„România este un loc ideal pentru Shaba", a declarat Ted Dumitru pentru publicaţia sud-africană The Witness. „Fotbalul de acolo i se potriveşte perfect lui Siphiwe. Se joacă şi foarte tehnic, nu numai rapid şi fizic. Cerul e limita pentru el. Depinde doar de el să arat cât de doritor este să ajungă în atenţia marilor cluburi din Europa. Este încă tânăr şi poate reuşi", a mai declarat antrenorul român stabilit în Africa de Sud.

Situaţia lui Siphiwe Tshabalala este însă în continuare incertă, după ce presa sud-africană a vehiculat zilele trecute varianta ca acesta să se transfere în Franţa. Surse din cadrul clubului spun pentru presa sud-africană că Lille şi PSG sunt interesate de "Shaba", pentru care ar oferi 17 milioane de rands sud-africani (aproximativ 1.800.000 de euro) faţă de numai 5 milioane de rands sud-africani (aproximativ 550.000 de euro) cât este oferta Stelei. Aceleaşi surse menţionate au precizat că un anunţ oficial din partea clubului Kaizer Chiefs va fi dat publicităţii în această săptămână.

Sfaturile lui Ted Dumitru sunt luate drept adevărate profeţii în fotbalul din Africa de Sud. Acum cinci sezoane acesta a fost extrem de critic asupra transferului lui Collins Mbesuma în Premiership la Portsmouth. Jucătorul zambian venea atunci după un sezon fantastic cu 35 de goluri marcate pentru Kaizer Chiefs, cu Dumitru antrenor. Românul, care declara că Mbesuma nu este pregătit pentru o ligă atât de mare, avea să aibă dreptate, jucătorul african eşuând în a se impune la Portsmouth şi apoi devenind o umbră a starului din campionatul intern, după alte două transferuri ratate, în Turcia şi Portugalia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite