Serea şi Martiş rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul arbitru de fotbal Ionică Serea şi arbitrul de Liga I Marius Martiş rămân în arest, după ce magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins azi recursurile formulate de aceştia la decizia Tribunalului Argeş de menţinere a măsurii arestării preventive pe 60 de zile.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Piteşti, judecătorii au respins ca nefondate recursurile lui Serea şi Martiş, decizia magistraţilor fiind definitivă.

Şedinţa de judecată s-a desfăşurat în prezenţa celor doi inculpaţi, aduşi de la Penitenciarul Colibaşi sub escortă, şi a avocaţilor acestora.

În 8 iunie, magistraţii Tribunalului Argeş au decis menţinerea măsurii de arestare preventivă pentru 60 de zile a fostului arbitru de fotbal Ionică Serea şi a arbitrului de Liga I Marius Martiş.

Tot în 8 iunie, judecătorii Tribunalului Argeş au amânat pentru 7 septembrie judecarea pe fond a procesului în care sunt inculpaţi cei doi, precum şi omul de afaceri piteştean Cornel Penescu şi fostul director al firmei PIC, Liviu Făcăleaţă, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, după ce magistraţii au admis cererea de lipsă de apărare invocată de trei dintre cei patru.

În 30 aprilie, arbitrul de fotbal de Liga I Marius Martiş şi fostul arbitru Ionică Serea au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, apoi arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Argeş.

În 25 mai, Tribunalul Argeş a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii de arestare preventivă a lui Martiş şi Serea, astfel că cei doi rămân în arest 60 de zile.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în 18 martie 2009, Ionică Serea, în calitate de arbitru delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a primit efectiv suma de 21.000 de dolari (echivalentul a 15.960 de euro) de la Cornel Penescu, acţionar majoritar al Fotbal Club Argeş Piteşti.

"Banii au fost remişi înainte de disputarea meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club Argeş Piteşti şi Fotbal Club Steaua Bucureşti, programat a avea loc la data de 20 martie 2009, prin intermediul inculpaţilor Făcăleaţă Liviu Ilie şi Martiş Marius Marian, pentru ca echipa Fotbal Club Argeş Piteşti să obţină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute, pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel de sancţiuni fotbaliştilor din echipa Steaua Bucureşti", se arată într-un comunicat de vineri al DNA.

Procurorii au luat măsura aplicării sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Penescu, Făcăleaţă, Serea şi Martiş, pentru ca instanţa să dispună confiscarea banilor pretinşi şi primiţi cu titlu de mită.


Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite