Semedo: „Regret că plec din România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portughezul, care a evoluat ultima oară pentru Unirea Urziceni, va negocia azi în Cipru un contract cu Alki Larnaca. Dacă va ajunge la un acord, de mâine începe şi antrenamentele. Mijlocaşul a fost ofertat şi de Poli Timişoara, dar situaţia materială precară a bănăţenilor l-a făcut pe jucător să-şi „caute fericirea“ şi-n altă parte.

Antonio Semedo (31 de ani) a părăsit ieri România, la patru ani şi jumătate de la debutul în Liga I. „Plec în Cipru. Sper să fie bine acolo unde mă duc", ne-a spus jucătorul, care la începutul lunii decembrie şi-a reziliat contractul cu Unirea Urziceni.

Portughezul s-a înţeles verbal cu Alki Larnaca, grupare cu care azi ar urma să semneze pe un an. În Insula Afroditei, mijlocaşul va primi aproximativ 15.000 de euro pe lună! „Sper să fie oameni serioşi, altfel nu semnez. Dacă facem actele, de miercuri încep antrenamentele. Acolo nu e vacanţă", a precizat Semedo.

Dincolo de oferta financiară bună, Antonio nu părea deloc încântat că trebuie să plece din România: „Sunt trist... Mi‑am făcut mulţi prieteni la voi în ţară, nu-mi e uşor să plec. O să-mi fie dor de Bruno Fernandes, Brandan, Ricardo ori de Cadu".

„La Urziceni nu mai puteam sta"

Chiar dacă evoluţiile sale în tricoul Stelei, şi mai apoi în cel al Unirii, nu s-au mai ridicat la nivelul celor de pe vremea în care juca pentru CFR, Semedo a fost ofertat în această iarnă de cei de la Poli Timişoara. „Aş fi vrut să joc în continuare în Liga I, chiar am avut discuţii cu câteva echipe. Am negociat cu cei de la Timişoara. Ar fi fost o variantă pentru mine, dar problemele financiare cu care se confruntă majoritatea cluburilor din România m-au determinat să refuz", a mai spus portughezul.

Tot el a explicat şi de ce n-a mai continuat la Urziceni: „Nu mai puteam rămâne la Unirea. Cei de acolo şi-au schimbat radical politica, au impus un plafon salarial pe care eu nu l-am putut accepta". Când şi-a reziliat contractul cu ialomiţenii, patronul Dumitru Bucşaru s-a angajat că-i va plăti toate restanţele în decurs de câteva luni.

A câştigat eventul cu CFR

Semedo, considerat, la un moment dat, unul dintre cei mai valoroşi jucători străini din fotbalul românesc din ultimii ani, a venit în România de la Estrela Amadora, în vara lui 2006, şi a semnat cu CFR Cluj. Cu această echipă, portughezul a câştigat eventul (titlul şi Cupa României) la finalul sezonului 2007-2008. Apoi, în urma unui conflict pe care l-a avut cu şefii clubului, Semedo a acceptat transferul la Steaua.

În Ghencea, mijlocaşul nu s-a acomodat deloc şi, doar în câteva luni, a devenit, din favorit al lui Gigi Becali, unul dintre cei mai huliţi fotbalişti în viziunea latifundiarului. Aşa se face că-n 2009, Semedo a încercat şi „pista" Unirea Urziceni.

"La CFR a fost cel mai bine. Apoi m‑am transferat la Steaua. La început am fost încântat, apoi totul s-a schimbat în rău. La Urziceni am format un grup extraordinar."
Antonio Semedo mijlocaş

Realizările portughezului în Liga I

Echipă    Perioadă    Meciuri/Goluri    Trofee
CFR Cluj    2006-2008    68/13    event (2008)
Steaua    2008-2009    24/2    -
Urziceni     2009-2010    40/8    -

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite