Şefii Petrolului, complici cu golanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei de la Galant Security intervin târziu şi „galant“ pentru a-l imobiliza pe huligan
Cei de la Galant Security intervin târziu şi „galant“ pentru a-l imobiliza pe huligan

BGS a renunţat la contractul cu Petrolul Ploieşti pentru că şefii clubului îi ajutau pe huligani să intre cu torţe şi petarde. Aşa s-a întâmplat la primul meci oficial pe noul stadion, Petrolul – Dinamo 1-5.

Firma de pază BGS a fost angajată de oficialii Petrolului odată cu inaugurarea stadionului „Ilie Oană". Primul meci a fost unul de gală, între o echipă formată din legendele Petrolului şi Generaţia de Aur, cu Hagi căpitan. Problemele nu au apărut aici, ci la primul joc oficial de pe noua arenă, cel dintre Petrolul  şi Dinamo, disputat pe 25 septembrie 2011. Cei de la BGS au controlat suporterii, însă, surpriză, în momentul în care a început meciul, zeci de torţe şi petarde au fost folosite în sectorul rezervat galeriei petroliste.

Directorul BGS, Carol Ungureanu, lasă de înţeles că oamenii din conducerea Petrolului n-au fost străini de acest lucru: „Nu vreau să intru în discuţia asta. Cert este că n-am vrut să mai continuăm colaborarea cu cei de la Petrolul. Degeaba aduc eu 200 de oameni şi îi pun la treabă, dacă cei din conducere nu respectă ceea ce le cer". Conform unor surse, chiar antrenorul Valeriu Răchită le-a spus celor de la BGS că a dorit ca spectacolul oferit de galerie să fie la înălţime şi de aceea le-a permis fanilor accesul cu torţe.

Cei din conducerea Petrolului au susţinut atunci că încetarea contractului cu BGS s-a produs din cauza costurilor prea mari. Aşa că, după partida cu Dinamo, cei de la Petrolul au apelat la Galant Security, firmă care s-a mai ocupat de securitate la meciurile ploieştenilor şi în sezonul precedent, când „găzarii" evoluau în a doua ligă. Efectul reangajării acestei societăţi s-a văzut la meciul cu Steaua, când petardele şi torţele au fost iarăşi din abundenţă, una dintre torţe rănindu-l pe Tătăruşanu.

Nu e prima oară când cei de la Petrolul încurajează actele huliganice ale suporterilor săi. Chiar în acest campionat, la finalul partidei cu Rapid, disputată la Buzău, suporterii ploieşteni i-au atacat cu pietre pe fanii giuleşteni, obligând Jandarmeria să intervină în forţă. Imediat, conducerea Petrolului a sărit în apărarea derbedeilor.

„FC Petrolul Ploieşti a luat act de nemulţumirea suporterilor, exprimată în urma incidentelor petrecute după finalul partidei cu Rapid Bucureşti. Drept urmare, FC Petrolul va solicita, în mod oficial, Jandarmeriei Buzău explicaţii pentru tratamentul brutal la care au fost supuşi fanii echipei", s-a scris într-un comunicat al clubului prahovean.

Cei din galerie sunt oamenii lui Răchită

Membrii galeriei petroliste sunt cunoscuţi ca fiind fideli lui Vivi Răchită. Ei l-au susţinut necontenit pe acesta şi acum, dar şi în divizia secundă, atunci când echipa nu mergea foarte bine. În schimb, fanii au primit autocare pentru deplasări, dar şi ajutor pentru confecţionarea materialelor pe care le afişează la meciuri.  În urmă cu doi ani, Răchită, omul care taie şi spânzură la Petrolul, chiar a angajat un lider al galeriei la departamentul de marketing al clubului ploieştean.

"Sezonul trecut, cei de la Galant au prestat gratis, de aceea i-am ales. Avem intenţia de a le solicita despăgubiri în instanţă.''
Alexandru Crângu  preşedinte Petrolul

Cine conduce Petrolul

- Alexandru Crângu (foto), preşedinte
- Dan Dorobăţ  director sportiv
- Renzo Rossi  manager sportiv
- Valeriu Răchită  manager general

Amendă penibilă pentru Galant Security: 500 de lei

Galant Security, firma care s-a ocupat de pază la meciul cu Steaua, este o societate obscură, dar care, conform datelor oficiale, a înregistrat un profit spectaculos  în 2010. Asta în condiţiile în care avea doar un singur angajat la acea vreme. Mai multe despre Galant Security ne oferă însă un filmuleţ postat pe YouTube. Patru bărbaţi prezentaţi ca fiind angajaţi ai firmei respective se distrează copios înaintea unei acţiuni. Îmbrăcaţi ca în trupele de comando, unul dintre ei recită „Căţeluş cu părul creţ", în timp ce şoferul e catalogat ca fiind Michael Schumacher. 

Şi clubul petrolul a fost sancţionat

După incidentele de la meciul cu Steaua, cei de la Petrolul au decis să renunţe la această firmă, iar Comisia Naţională de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport a anunţat că firma Galant Security va fi amendată cu 500 de lei. De asemenea, clubul Petrolul a fost sancţionat cu 10.000 de lei. Dacă pe teren a pătruns doar Dragoş Enache, gardul dintre tribună şi gazon a mai fost sărit de încă doi indivizi. Unul dintre ei este Dorin Georgian Fetele, în vârstă de 25 de ani. Huliganul a fost oprit însă la timp de forţele de ordine şi a scăpat doar cu o amendă de 3.000 de RON. Tatăl lui nu ştia că fiul său a fost implicat în incidentele de la Petrolul - Steaua, dar nici n-a părut prea surprins.

„El a venit de la meci şi şi-a făcut rapid bagajul pentru a pleca spre Bucureşti. E student în Capitală la Facultatea de Geografie şi lucrează la o firmă de pază. Nu ştiam că a fost amendat. Acum doi ani, pe când era Petrolul în Liga a II-a, a fost reţinut la Giurgiu pentru incidente similare, dar de-atunci n-a mai avut probleme de acest gen", ne-a spus tatăl lui Dorin.

Firma de pază s-a ocupat de protecţia Robertei Anastase

- Galant Protect Security a fost înfiinţată în 2009. Obiectul de activitate este „activităţi de protecţie şi gardă", iar capitalul social este de numai 250 de lei.
- Dacă în 2009 cifra de afaceri a fost de numai 154.011 lei, în 2010 a ajuns la 2.632.919 lei, o creştere spectaculoasă în condiţiile în care firma avea doar un angajat.
- Firma nu are nici măcar site, fiind în construcţie, la fel şi contul de facebook, iar pe celelalte pagini web, datele de contact nu sunt actualizate. La un singur număr a răspuns o secretară, însă aceasta a spus că nu ne poate oferi nicio informaţie.
- Sediul social era în Sinaia, dar din 2010 s-a mutat în Ploieşti, cu punct de lucru pe Strada Plugarilor nr. 2-4.
- Acţionariatul se împarte astfel: Vasile Buzatu, domiciliul în Bucureşti, deţine 40 la sută din firmă, Cosmin Nedelcu, domiciliat în Ilfov, are alte 40 de procente, iar Costin Pasol posedă restul de 20 la sută. Ca administratori sunt trecuţi Ciprian Constantin Păiş şi Paul Budescu.
- Firma s-a ocupat şi de paza Robertei Anastase, deputat PDL şi preşedinte la Camera Deputaţilor. La Petrolul, firma a fost angajată de primarul Ploieştiului, Andrei Voloşevici, care este tot din PDL.

INFO

Citește si

Cum poate fi oprită violenţa pe stadioane în România?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite