Se tem mai mult de gazonul sintetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaz Metan este prima echipă din Liga I care intră în „focul" cupelor europene. Finlandezii de la Kuopio Palloseura, adversarii medieşenilor de joi, din prima manşă a turului II preliminar din Liga Europa, nu au mai reuşit să câştige un meci în campionat de şase etape şi se zbat în subsolul clasamentului.

Cu toate acestea, ardelenii au motive să fie temători înainte de partida din Finlanda. „În acest meci, KuPS pleacă cu prima şansă. Vom evolua pe un teren sintetic, unde noi nu suntem obişnuiţi să jucăm. În cantonament am încercat să găsim echipe cu care să ne confruntăm pe sintetic, dar niciuna nu a vrut. E un mare handicap pentru noi şi faptul că finlandezii se află în plin campionat", a declarat Ioan Horoba, directorul general de la Gaz Metan. Drepturile de transmisie pentru meciul de joi nu au fost cumpărate încă de nimeni, singura televiziune interesată fiind Digi Sport. Returul partidei dintre Gaz Metan şi KuPS se va juca săptămâna viitoare, la Mediaş, pe 21 iulie.

Niculescu: „Nu aş mai juca niciodată pe sintetic"

Singura echipă din România care a mai jucat pe un gazon sintetic în cupele europene este Dinamo. În urmă cu patru ani, „câinii", cu Zenga antrenor, au pierdut în faţa suedezilor de la Elfsborg. Claudiu Niculescu, jucător atunci la Dinamo, şi-a adus aminte de acel meci: „Este o suprafaţă foarte dificilă şi te poţi accidenta foarte uşor. Mingea nu alunecă, sare rău, iar din cauza terenului tare te dor gleznele şi genunchii. Noi şi din acest motiv am pierdut calificarea atunci. Nu aş mai vrea să joc niciodată pe un asemenea teren".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite