Se pregăteşte mazilirea lui Crăciunescu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Dragomir susţine că cel puţin jumătate dintre cluburile prim-divizionare vor ridica astăzi, în cadrul Adunării Generale a LPF, problema demiterii şefului CCA. Soarta vâlceanului va fi decisă însă de către FRF.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, consideră că zilele lui Ion Crăciunescu la şefia Comisiei Centrale a Arbitrilor sunt numărate.
„Nu e treaba mea, dar cred că sunt vreo nouă cluburi care au depus solicitări pentru schimbarea lui Crăciunescu. Opt-nouă, habar n-am.

N-am niciun punct de vedere, dar pe mine m-au ales cluburile şi trebuie să fiu de partea cluburilor. Vor ridica reprezentanţii cluburilor această problemă în cadrul Adunării Generale a Ligii din 10 iulie. Sunt mulţi care sunt indignaţi. Ei sunt Liga, eu sunt numai preşedintele Ligii. Vine şi Mircea Sandu la Adunarea Generală şi acolo vom vedea", a declarat Dragomir. 

Porumboiu: „este un escroc internaţional"

„Corleone" a precizat că ceea ce îl pune pe gânduri este faptul că multe cluburi importante doresc schimbarea vâlceanului: „Acum nu pot eu să-l scot pe Crăciunescu vinovat sută la sută de arbitrajul prost din România, doar pentru că am avut diferend cu el... Pe mine mă pune pe gânduri că sunt multe cluburi din astea, care sunt din prima jumătate a clasamentului, care nu-l mai vor".

Deşi în trecut era prieten la cataramă cu Ion Crăciunescu, patronul clubului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, este acum unul dintre adversarii cei mai vehemenţi ai şefului CCA. „Mie mi-a demonstrat că nu are niciun fel de calitate pentru acel post, aşa că trebuie să plece urgent. El are certificat de escroc internaţional şi să se ducă unde vrea, că n-are nicio treabă cu arbitrajul.

Este o prosteală generală tot ceea ce face el", a tunat Porumboiu. Deşi în urmă cu câteva luni îi cereau vehement demisia, oficialii lui Dinamo şi-au schimbat radical opţiunea în privinţa lui Ion Crăciunescu. „Câinii" au fost de acord cu delegarea arbitrilor români la Supercupa României, deşi chiar ei au fost promotorii ideii readucerii arbitrilor străini în fotbalul intern, ceea ce s-a şi întâmplat în primăvară.

„Nu trebuie să mai plecăm cu aceleaşi semne de întrebare la adresa arbitrilor români în noul sezon. Noi nu am criticat niciodată persoanele, ci manierele de arbitraj", a explicat preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Dinamo,  Nicolae Badea.

Deaconu, un posibil înlocuitor

Nici echipele din ligile inferioare nu-l mai susţin pe şeful CCA, aşa că Mircea Sandu a început deja să-i caute înlocuitor. Cele mai mari şanse pentru a conduce arbitrajul le are Alexandru Deaconu, dar există şi alte variante, precum cea a aducerii unui străin.

Nici revenirea lui Vasile Avram în fruntea CCA nu este exclusă. „Crăciunescu nu a lăsat nimic bun pe unde a fost, de ce ar lăsa la CCA? Deaconu ar fi o persoană indicată ca preşedinte. Dar ar fi cazul să luăm exemplul ţărilor care au avut probleme în arbitraj şi să aducem un şef străin", a comentat Adrian Porumboiu.

"Am fost conştient că o să ies cu imaginea terfelită, dar nici chiar aşa. Eu nu trebuie să fiu slugarnic faţă de cluburile sportive."
Ion Crăciunescu preşedinte CCA

"Stau în banca mea şi îi las să facă ce doresc, pentru că aşa este sănătos din partea unui conducător, să nu se bage când este un război ca ăsta."
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

"Părerea cluburilor de Liga I în privinţa componenţei CCA are o greutate aparte. Ion Crăciunescu are o problemă!"
Mircea Sandu preşedinte FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite