Dinamo - Barcelona devine un dezastru financiar? Află de ce „câinii“ riscă să se facă de ruşine în faţa lui Messi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

Deşi amicalul e intens mediatizat, sunt şanse ca totul să se termine prost pentru organizatorii care au cheltuit, aproximativ, două milioane de euro ca să aducă cea mai spectaculoasă  echipă din lume în România. 

Anunţul că Barcelona, cea mai spectaculoasă echipă din fotbalul mondial, va sosi în România, cu toate vedetele ei, a explodat ca o bombă! Acest entuziasm nu s-a reflectat însă şi în vânzarea biletelor pentru superamicalul care va pune Dinamo faţă în faţă cu Messi şi compania.

Comercializarea tichetelor a început la data de 6 iulie, iar până ieri se vânduseră ceva mai mult de 21.000 de bilete. Adică, o medie de 1.750 pe zi! Aceste date contrazic ceea ce susţin organizatorii şi anume că pe site-ul www.biletenationalarena.ro, singurul de unde se pot procura bilete, acestea se vând într-un ritm debordant: două într-un minut!

Barça - Manchester, sold-out într-o oră!

În aceste condiţii, apare un scenariu alarmant: Dinamo - Barcelona să se joace în faţa unor tribune goale! Ar fi un dezastru financiar din punct de vedere al organizatorilor, care au cheltuit aproape două milioane de euro pentru aducerea „extratereştrilor" în România, dar şi din punct de vedere al imaginii.

Se întâmplă foarte rar ca Barça să joace pe un stadion în care rămân locuri libere în tribune. Cel mai bun exemplu e chiar amicalul pe care Messi şi compania îl vor disputa exact înainte de a veni la Bucureşti. La 8 august, catalanii se vor duce la Stockholm pentru un meci de verificare de gală cu Manchester United. Cele 40.000 de tichete puse în vânzare pentru această întâlnire s-au epuizat într-o oră!

Steaua, 51.000 de fani cu AEK Larnaca

Dacă nu vor umple „Arena Naţională" cu Barcelona, fanii dinamovişti vor înregistra şi o „înfrângere" în faţa rivalilor de la Steaua. Asta deoarece trupa din Ghencea a umplut până la refuz cel mai modern stadion al ţării în partide cu adversari mult sub Barça.

De exemplu, în decembrie anul trecut, cele 51.000 de tichete pentru ultima partidă a roş-albaştrilor din grupele Ligii Europa, cea cu AEK Larnaca, s-au epuizat în trei zile!

Un alt joc în care biletele s-au dat ca „pâinea caldă" a fost finala Ligii Europa. Cele 20.000 de tichete scoase la vânzare pentru cetăţenii români s-au „evaporat" în trei zile.

31.075 de bilete mai erau disponibile pentru amicalul Dinamo - Barcelona, până ieri, la ora 16.30.

50 de bilete în 90 de minute

„Adevărul" a „testat" ieri viteza cu care se vând tichetele pentru superamicalul de la 11 august. La ora 15.00, pe site-ul www.biletenationalarena.ro mai erau 31.125 de bilete. La ora 16.30, numărul scăzuse la 31.075, ceea ce înseamnă că s-au dat 50 de tichete în 90 de minute.

„Dragomir e un mincinos"

Pe lângă faptul că vânzarea biletelor n-a fost tocmai un succes, amicalul Dinamo - Barcelona mai are o problemă: nu se ştie cum se va juca! „Acest meci nu există în calendarul LPF, fiindcă în weekendul de 10-12 august e programat Dinamo - Rapid. Dacă Digi, postul care deţine drepturile de televizare pentru acest meci, nu-şi dă acordul să-l amânăm, atunci, Dinamo va trebui să joace sâmbătă cu Barcelona şi duminică, în campionat, cu Rapid", a declarat, ieri, Dragomir pentru „Adevărul".

Replica organizatorilor a venit sub forma unui comunicat de presă. „Tot ce spune Domnul Dragomir este o minciună. Partida Dinamo - FC Barcelona se va juca la data stabilită, 11 august 2012, ora 20.15, cluburile Dinamo şi Rapid s-au înţeles pentru amânarea meciului din campionat, federaţiile de fotbal din România, respectiv Spania sunt înştiinţate şi şi-au dat acordul pentru meciul amical", se arată în comunicatul semnat de Adrian Thiess, CEO Thiess Holding.

Ultimul cuvânt l-a avut însă preşedintele LPF: „Dinamo - Rapid nu se va amâna! Nu pentru că nu vreau eu, ci fiindcă aşa mi-a spus Adunarea Generală. Dacă n-am acordul Digi şi pe cel al AG, atunci Dinamo - Rapid se va disputa conform programului stabilit".

 CLICK PENTRU A CITI CUM DRAGOMIR ARUNCĂ DINAMO - BARCA ÎN AER

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite