Se clatină scaunul „Puriului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Rednic (dreapta) şi secundul său, Mihai Teja, au emoţii pentru viitorul lor la Petrolul
Mircea Rednic (dreapta) şi secundul său, Mihai Teja, au emoţii pentru viitorul lor la Petrolul

Rezultatele sub aşteptări ale echipei antrenate de Mircea Rednic l-au nemulţumit pe finanţatorul Florian Walter şi i-au isterizat pe fanii „lupilor“, care vor demisia antrenorului.

După un start fulminant, 5-0 acasă cu Ceahlăul, Petrolul a început să se desumfle, iar acum a bifat deja trei meciuri fără victorie. Atmosfera s-a deteriorat însă alarmant după meciul cu Dinamo, pierdut duminică de „găzari" în ultimul minut de prelungire, deşi echipa din Ploieşti a avut în faţă probabil cea mai slabă formaţie a „câinilor" din ultimii zece ani.

La finalul partidei, antrenorul Mircea Rednic a declarat însă că echipa lui a jucat bine şi că rezultatele vor apărea cât de curând. Nu de aceeaşi părere sunt şi fanii echipei, care ieri au început să-l conteste puternic pe Rednic. „Să plece şi să vină un antrenor cu logică şi bun simţ, care să gestioneze situaţia acestui lot foarte valoros", a fost unul dintre mesajele elegante la adresa tehnicianului.

Problema antrenorului nu e numai relaţia cu fanii, ci şi aşteptările finanţatorului Florian Walter, omul care a venit în vară la Ploieşti cu aproape tot lotul Universităţii Cluj.

Walter pierde banii Primăriei

Walter i-a fixat lui Rednic ca obiectiv clasarea în primele patru locuri sau câştigarea Cupei României, caz în care „Puriul" va încasa şi o primă de 200.000 de euro. El are oricum un salariu uriaş, de 300.000 de euro pe sezon, iar realizarea performanţei ar echivala cu un câştig de jumătate de milion de euro într-un singur an. Walter e nemulţumit de faptul că rezultatele sub aşteptări ale echipei pun în pericol şi banii pe care Petrolul i-ar putea lua de la Primărie, deoarece în contractul dintre club şi autorităţile locale se stipulează ca acestea să vireze două milioane de euro la bugetul echipei dacă „lupii" se clasează pe primele patru locuri din campionat. 

Dincolo de rezultate, opt puncte în şase etape, la Petrolul sunt şi probleme în cadrul lotului. Se spune că Rednic nu-i priveşte cu ochi buni pe fotbaliştii rămaşi din vechiul lot al Ploieştiului.

E contestat pentru transferuri

Unul dintre golgheterii de anul trecut al echipei, Daniel Opriţa, a jucat o singură dată titular, în rest fiind ori rezervă ori în afara lotului, în vreme ce Jeremy Bokila, adus de Rednic are cinci prezenţe sub tricoul Petrolului. Bokila, remarcat doar prin nişte ratări uriaşe, a reuşit 15 goluri sezonul trecut la Sparta Rotterdam, dar la Ploieşti nimic. Nici haitianul Alcenat, pentru care s-au plătit 180.000 de euro, n-a confirmat, fiind aproape mereu pe banca de rezerve. Lui Rednic i se reproşează că a avut două loturi la dispoziţie, Petrolul  şi U Cluj, practic peste 45 de jucători la dispoziţie, dar a adus pe bani alţii care n-au ridicat valoarea echipei.

A vrut să-l dea pe Hamutovski afară

Primul fotbalist care a intrat oficial în conflict cu antrenorul este portarul Vasili Hamutovski. Bielorusul a fost exclus din lot după meciul de la Iaşi, iar tehnicianul  a spus conducerii că vrea să renunţe de tot la el, mai ales că Hamu era dorit la FC Braşov. Oficialii ploieşteni s-au opus însă şi portarul a rămas la echipă, iar gafele lui Bor­nescu din meciul cu Dinamo probabil că-l vor determina pe Rednic să-l introducă din nou titular.

20,8 milioane de euro  valorează lotul Petrolului, conform transfermarkt.de. Ploieştenii au a cincea echipă, ca valoare, în Liga I.

A forţat plecarea lui Szukala

Un alt fotbalist care n-a fost privit cu ochi buni de Rednic e Lukas Szukala. Titular şi autor al unui gol în primele două etape, polonezul n-a mai prins apoi lotul, dar a avut norocul unui transfer la Steaua. „Oricum el nu intra în planurile noastre", a motivat Puriul cedarea lui Szukala, în locul căruia titular a ajuns centrafricanul Manasse, adus de Rednic la echipă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite