Scandal cu rejucarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul celor de la CFR Cluj, Arpad Paszkany, ameninţă că echipa sa nu se va prezenta la meciul cu „U“ Cluj, după ce LPF a decis ca derby-ul Ardealului să se dispute din nou vineri, începând cu primul minut.

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis ca meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, întrerupt marţi, în minutul 27, să se rejoace începând din minutul 1, în această vineri, de la ora 21.30.

Astfel, CFR Cluj şi Universitatea Cluj vor juca, marţi, cu CS Mioveni, respectiv Voinţa Sibiu, iar vineri se vor înfrunta în meciul direct. Decizia l-a enervat la culme pe finanţatorul celor de la CFR, Arpad Paszkany, care consideră că există o adevărată conspiraţie împotriva echipei sale.

„S-a creat un precedent periculos, pentru că orice echipă va încerca să conteste rezultatul dacă nu îi va conveni. Cred că LPF a urmărit să satisfacă interesele celor de la FC Vaslui şi apoi pe cele ale Stelei. Dacă se putea regulamentar, ni s-ar fi dat meci pierdut şi nouă şi celor de la Universitatea Cluj şi atunci cei de la LPF ar fi jubilat", a tunat Paszkany.

El a precizat că CFR Cluj va contesta hotărârea. „Vom contesta această decizie, dar n-am nicio emoţie că la apel se va menţine aceeaşi decizie ca la prima comisie. Vom contesta decizia la TAS. Nu mă pronunţ dacă vom fi pe teren pe 18 mai. Nu vom fi pe teren dacă experţii de la Lausanne vor spune că astfel nu vom face altceva decât să recunoaştem că LPF a avut dreptate. Şi dacă am deveni campioni în această săptămână vom merge până la capăt, pentru că este o chestiune de principiu. Nu putem juca patru meciuri în şapte zile!", a menţionat omul de afaceri.

Paszkany vrea arbitri din străinătate

Patronul liderului Ligii I va cere ca securitatea la partidă să fie asigurată de oamenii de ordine ai statului şi nu de firma care s-a ocupat la partida cu Universitatea. „Eu cred că după tot ce s-a întâmplat, cel mai corect ar fi să vină o brigadă străină. De asemenea, vom cere ca securitatea la meci să fie asigurată de către organele statului şi nu de firma de pază şi protecţie care a fost la partida de marţi", a completat Paszkany. De partea cealaltă, antrenorul celor de la „U", Claudiu Niculescu, a anunţat că există şanse de 10% ca să şi joace în această partidă. „Cred că decizia de rejucare a meciului este cea mai corectă. Nu ştiu dacă voi şi juca în această partidă, în proporţie de 90% m-am retras. Mi-ar fi greu să revin, nu mai sunt într-o formă fizică foarte bună", a explicat Niculescu.

Porumboiu: „E o decizie luată de nişte fricoşi"

Nici patronul celor de la FC Vaslui, fostul arbitru Adrian Porumboiu, nu e de acord cu decizia LPF. „Au vrut să rămână prieteni şi cu ăia şi cu ăia, dar n-au rămas prieteni cu regulamentul. Mi se pare hilar să decizi rejucarea meciului când nu ai nicio acoperire regulamentară. Practic această decizie desfiinţează raportul arbitrului. Nu se vede clar că mai mult de şapte jucători s-au năpustit spre vestiare şi au plecat fără acceptul arbitrului? E o decizie luată de nişte oameni fricoşi. Cum să dai, băi, rejucare! Sunt oameni încovoiaţi unul după altul, ăsta e tot fotbalul românesc", a tunat Porumboiu.

Ion Crăciunescu: „Mă umflă râsul când îi aud!"

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, critică şi el decizia de rejucare a partidei dintre „U" şi CFR. „Problema e că nu se ţine cont de ceea ce scriu arbitrii în raport. Preşedintele LPF a pus vina, imediat după meci, pe arbitrul român pentru problemele de la meci. A fost un atac asupra arbitrilor români. Cât să mai suportăm în ţara asta ca unii oameni să-şi facă mendrele aşa cum vor ei?! Mă umflă râsul când îi aud! Să desfiinţezi un raport făcut de arbitru...Alexandru Tudor va fi delegat în continuare. Eu cred că nu se pot aduce arbitri străini la acest joc", a spus Crăciunescu.

20 de mii de lei este amenda pe care a primit-o clubul „U" Cluj de la Jandarmerie, în urma incidentelor de marţi.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite