Şase puncte sau Jorge Costa pleacă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prestaţia jalnică de pe terenul Pandurilor i-a înfuriat rău pe şefii grupării din Gruia, care au decis să-i fixeze un obiectiv clar tehnicianului portughez pentru următoarele două partide. Jucătorii vor fi penalizaţi cu 20% din salariul pe luna următoare, iar dacă echipa nu reintră rapid în obiectiv, remuneraţiile le vor fi blocate.

Preşedintele ardelenilor, Iuliu Mureşan, a fost foc şi pară după jocul extrem de slab al clujenilor împotriva trupei lui Grigoraş. În 90 de minute, vişiniii şi-au creat o singură ocazie importantă de gol, iar gorjenii au înscris de două ori în poarta nefericitului Daniel Fernandes.

Astfel, CFR a ajuns la cea de-a doua înfrângere consecutivă în campionat, la acelaşi scor, 0-2, iar Jorge Costa, atât de lăudat după primele două runde, a fost nevoit să răspundă în faţa conducerii. Imediat după meci, preşedintele Mureşan a anunţat că va avea o discuţie cu portughezul, pentru a i se explica motivele pentru care echipa a coborât până pe locul 8. „Mă simt umilit de jocul echipei. În primele două etape am jucat foarte bine, am marcat, apoi a fost acea pauză, n-am mai înscris şi am primit câte două goluri. Ceva s-a întâmplat în acea pauză competiţională. Nu avem atitudine, parcă echipa nu-şi doreşte victoria. Se pare că n-a fost un accident cu Mediaş", a tunat oficialul lui CFR.

„Facem şi noi pe proştii"

Cum patronul Arpad Paszkany nu se află în ţară, Jorge Costa a fost luat la rost de Mureşan, care i-a cerut explicaţii pentru cele două înfrângeri consecutive. Tehnicianul a dat asigurări că va face tot posibilul să-i remonteze pe jucători din punct de vedere mental şi rezultatele vor veni, dar acest lucru nu l-a scăpat de un ultimatum: i s-au cerut şase puncte din întâlnirile cu Sportul, pe teren propriu şi cu Oţelul în deplasare.

Cei mai afectaţi de furia lui Mureşan au fost însă jucătorii, toţi care au evoluat în partida de la Târgu-Jiu fiind „arşi" la buzunar cu 20% din salariul pe luna următoare. „După meciul cu Mediaş, chiar ne-am gândit la un sistem de prime prin care fiecare jucător să primească 1.000 de euro dacă echipa dă gol în primele 15 minute ale unui meci, dar aşa nu le mai dăm nimic. E inadmisibil să aibă aşa salarii şi să joace catastrofal toţi, de la primul la ultimul. Le tăiem 20-25% din remuneraţii şi dacă nu-şi revin, nu mai văd bani deloc. Le zicem că nu avem, facem şi noi pe proştii", a dezvăluit o persoană din conducerea clubului din Gruia.

I s-a reproşat şi titularizarea portarului Fernandes

Unul dintre lucrurile care i s-au imputat direct lui Jorge Costa a fost folosirea din primul minut a lui Daniel Fernandes, deşi portughezul nu ajunsese decât de cinci zile la Cluj. Acesta a gafat grav la primul gol al Pandurilor, reuşit de Lemnaru, şi are o parte de vină şi la execuţia lui Cardoso, când a ezitat să iasă la limita careului mic pe centrare, iar brazilianul a profitat apoi de plasamentul greşit al fundaşilor centrali şi a marcat pentru 2-0.

20.000 de euro pe lună câştigă Costa la CFR. El va mai câştiga 300.000 de euro dacă ia titlul şi încă 500.000  dacă ajunge în Liga Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite